Fűszeres vöröstonhaltekercsek
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
50g tonhal72 kcal
-
2g snidling1 kcal
-
5g szezámolaj44 kcal
-
15g szójaszósz9 kcal
-
3g rizsborecet0 kcal
-
8g majonéz44 kcal
-
0g chilipaszta0 kcal
-
200g kígyóuborka29 kcal
-
2g szezámmag10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
200g tonhal288 kcal
-
9g snidling3 kcal
-
20g szezámolaj177 kcal
-
60g szójaszósz36 kcal
-
10g rizsborecet2 kcal
-
33g majonéz177 kcal
-
0g chilipaszta0 kcal
-
800g kígyóuborka116 kcal
-
7g szezámmag40 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
17.6g tonhal25 kcal
-
0.8g snidling0 kcal
-
1.8g szezámolaj16 kcal
-
5.3g szójaszósz3 kcal
-
0.9g rizsborecet0 kcal
-
2.9g majonéz16 kcal
-
0g chilipaszta0 kcal
-
70.2g kígyóuborka10 kcal
-
0.6g szezámmag4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1259.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 205 mg
-
Nátrium 911 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 233.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 342 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 114 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 328 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 146 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.9 g
Zsír
-
Összesen 54.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5039.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 229 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 253 mg
-
Foszfor 822 mg
-
Nátrium 3644 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 932.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1368 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 19 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 454 micro
-
K vitamin: 149 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 202 mg
-
Retinol - A vitamin: 1310 micro
-
α-karotin 85 micro
-
β-karotin 585 micro
-
β-crypt 202 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 208 micro
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 442.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 320 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 81.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Hozzávalók
-
2 ek szezámolaj
-
60 ml szójaszósz
-
2 ek rizsborecet
-
3 ek majonéz
-
1 kávéskanál chilipaszta
-
2 db kígyóuborka
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A félcentis darabkákra vágottvöröstonhalat összekeverjük a snidlinggel, a szezámolajjal, a szójaszósszal, a borecettel és sóval, borssal. Fóliába csomagolvaa hűtőbe tesszük.
- A majonézt összekeverjük a chilipasztával, és ezt is a hűtőbe tesszük.
- Az uborkából szeletelővel (én a hámozókést használtam erre) hosszában vékony szeleteket vágunk.
- A szeletet az asztalra fektetjük, egy kis adag tonhaltatárt rakunk a végére, majd óvatosan feltekerjük, ügyelve arra, hogy kellően szoros legyen. Ha jól csináltuk, a tekercs egyben marad magától is, összetűzés nélkül.
- A tekercs tetejére jöhet egy borsónyi chilis majonéz, majd megszórjuk fekete szezámmaggal.
Bevált ez a recept?
Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 9705
- Feltöltés dátuma: 2008. november 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
A recept Martha Stewart Hors D'Oeuvres kézikönyvéből származik. Sokan idegenkednek a nyers hal fogyasztásától, pedig a japán konyha legfinomabb ételei e hozzávaló felhasználásával készülnek. Az alábbi fogás szerintem a legalkalmasabb arra, hogy eloszlassuk az ilyen előételeket. A ravasz fűszerezés és az ízléses tálalás együtt garantáltan megteszi hatását. Fontos, hogy kiváló, sushi minőségű vöröstonhalat használjunk, erre sajnos áldozni kell, de a végeredmény tényleg olyan finom, hogy megéri! A szezámolajnál és hasonló hozzávalóknál az ember hajlamos azt mondani, hogy jó lesz helyette sima olaj is, stb, de ahol lehet, ne tegyük, pont ezektől lesz olyan ízletes és eredeti az étel. A recept forrása és további izgalmas ételek: http://husosfazek.blog.hu/
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!