r
Nosalty Logó

Fűszeres vöröstonhaltekercsek

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fűszeres vöröstonhaltekercsek
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 839 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 74 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1259.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    911 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    328 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 209 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.9 g

Zsír

  • Összesen
    54.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5039.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    822 mg
  • Nátrium
    3644 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    932.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1368 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    454 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1310 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    585 micro
  • β-crypt
    202 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 839 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 74 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A félcentis darabkákra vágottvöröstonhalat összekeverjük a snidlinggel, a szezámolajjal, a szójaszósszal, a borecettel és sóval, borssal. Fóliába csomagolvaa hűtőbe tesszük.
  2. A majonézt összekeverjük a chilipasztával, és ezt is a hűtőbe tesszük.
  3. Az uborkából szeletelővel (én a hámozókést használtam erre) hosszában vékony szeleteket vágunk.
  4. A szeletet az asztalra fektetjük, egy kis adag tonhaltatárt rakunk a végére, majd óvatosan feltekerjük, ügyelve arra, hogy kellően szoros legyen. Ha jól csináltuk, a tekercs egyben marad magától is, összetűzés nélkül.
  5. A tekercs tetejére jöhet egy borsónyi chilis majonéz, majd megszórjuk fekete szezámmaggal.
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9697
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept Martha Stewart Hors D'Oeuvres kézikönyvéből származik. Sokan idegenkednek a nyers hal fogyasztásától, pedig a japán konyha legfinomabb ételei e hozzávaló felhasználásával készülnek. Az alábbi fogás szerintem a legalkalmasabb arra, hogy eloszlassuk az ilyen előételeket. A ravasz fűszerezés és az ízléses tálalás együtt garantáltan megteszi hatását.   Fontos, hogy kiváló, sushi minőségű vöröstonhalat használjunk, erre sajnos áldozni kell, de a végeredmény tényleg olyan finom, hogy megéri! A szezámolajnál és hasonló hozzávalóknál az ember hajlamos azt mondani, hogy jó lesz helyette sima olaj is, stb, de ahol lehet, ne tegyük, pont ezektől lesz olyan ízletes és eredeti az étel.  A recept forrása és további izgalmas ételek: http://husosfazek.blog.hu/

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...