Fűszeres vasalt csirkecomb pirított burgonyával és mártogatóval
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
bonbonka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
A húshoz:
-
250g csirkecomb278 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g só0 kcal
A burgonyához:
A mártogatóhoz:
Összesen
543
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
A húshoz:
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g só0 kcal
A burgonyához:
A mártogatóhoz:
Összesen
2170
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
A húshoz:
-
49.5g csirkecomb55 kcal
-
1.6g olívaolaj14 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g só0 kcal
A burgonyához:
A mártogatóhoz:
Összesen
107
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.7 g
Zsír
-
Összesen 36.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1602.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 325 mg
-
Nátrium 1105 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 240.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 132 micro
Összesen
543
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 103 g
Zsír
-
Összesen 144.4 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 503 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6409.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 313 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 256 mg
-
Foszfor 1299 mg
-
Nátrium 4420 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 960.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 186 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 122 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 121 micro
-
Kolin: 313 mg
-
Retinol - A vitamin: 186 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 528 micro
Összesen
2170
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 317 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 219 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
107
kcal
Hozzávalók
A húshoz:
-
4 ek olívaolaj
-
2 teáskanál provence-i fűszerkeverék
-
1 kávéskanál római kömény
-
1 kávéskanál füstölt pirospaprika
-
1 kávéskanál bors
-
1 teáskanál só
A burgonyához:
A mártogatóhoz:
Elkészítés
A húshoz:
- Az olívaolajat elkeverjük a fűszerekkel és a sóval, alaposan megforgatjuk benne a csirkecombfiléket. Legalább két órára, de még jobb, ha egy egész éjszakára benne hagyjuk.
- Sütéskor egy teflonserpenyőbe tesszük a húst (én nem szoktam pluszban olajat tenni alá, elég, ami a pácban van, de ha valaki kevésnek találja, természetesen lehet pótolni). Előveszünk egy, a serpenyő méretéhez passzoló ("beleillő") lábast vagy fazekat. Az alját vékonyan megolajozzuk, és bevonjuk alufóliával úgy, hogy egy kevés a lábas vagy fazék oldalára is kerüljön (erre azért van szükség, hogy ne süljön majd oda a hús a nehezékként használt edény aljához). Az edényt a húsra helyezzük, és nehezéket teszünk bele (ez lehet víz, jól lemosott és alufóliába csomagolt tégla, vagy bármi más, ami jó nehéz), és kis-közepes lángon sütni kezdjük. 40 percig sütjük, félidőben megfordítjuk (a sütési idő változhat, érdemes figyelni a húst, ha piros az alsó oldala, megfordíthatjuk). Ha elkészült, melegen tartjuk.
A burgonyához:
- A burgonyát meghámozzuk, sós vízben forrástól számított 5-6 percig főzzük. A főzési idő függ a burgonya típusától, figyelni kell, hogy puha legyen, de ne essen szét. Leszűrjük.
- Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és nagy lángon megpirítjuk rajta a burgonyát. Időnként megrázogatjuk, hogy minden oldala piruljon, de keverni nem szoktam, mert akkor könnyebben szétesik, ha netán kicsit túlfőztük.
A mártogatóhoz:
- A natúr joghurtot kikeverjük a megpucolt és lereszelt fokhagymával, a sóval, valamint a kaporral. Ha van rá mód, néhány órát hagyjuk a hűtőben összeérni.
- Ha mindennel elkészültünk, a húst a burgonyával és a mártogatóval tálaljuk. Jó étvágyat!
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 97
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2719
- Feltöltés dátuma: 2020. május 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
bonbonka
3 recept
Egy dunántúli étteremben találkoztam először ilyen módon elkészített étellel. Azóta már többször megsütöttem itthon csirkecombfiléből. A fűszerezése ízlés szerint variálható, mikor milyen hangulata van az embernek :)