Fűszeres tyúkszárny és -comb sütve
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
A húshoz
-
6g fűszersó0 kcal
-
167g tyúk197 kcal
-
50g tyúk59 kcal
-
0 kcal
-
1g oregánó2 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
167g sűrített paradicsom137 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
A körethez
-
125g spagetti tészta464 kcal
-
500g víz0 kcal
-
12 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
-
17g trappista sajt59 kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
A húshoz
-
35g fűszersó0 kcal
-
1000g tyúk1183 kcal
-
300g tyúk355 kcal
-
0 kcal
-
4g oregánó11 kcal
-
4g bazsalikom1 kcal
-
0 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
1000g sűrített paradicsom820 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
A körethez
-
750g spagetti tészta2783 kcal
-
3000g víz0 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
-
100g trappista sajt352 kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
A húshoz
-
0.6g fűszersó0 kcal
-
16g tyúk19 kcal
-
4.8g tyúk6 kcal
-
0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0.1g bazsalikom0 kcal
-
0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
13 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
A körethez
-
12g spagetti tészta44 kcal
-
47.9g víz0 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
-
1.6g trappista sajt6 kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.8 g
Zsír
-
Összesen 26.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3710.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 239 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 172 mg
-
Foszfor 614 mg
-
Nátrium 2560 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 722.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 230 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 328 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 1534 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 47940 micro
-
Lut-zea 73 micro
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 298.9 g
Zsír
-
Összesen 160.2 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 659 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 22263 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 646 mg
-
Kálcium 1435 mg
-
Vas 63 mg
-
Magnézium 1031 mg
-
Foszfor 3683 mg
-
Nátrium 15358 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 756.1 g
-
Cukor 143 mg
-
Élelmi rost 67 mg
VÍZ
-
Összesen 4334 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1382 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 50 mg
-
C vitamin: 235 mg
-
D vitamin: 93 micro
-
K vitamin: 170 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 134 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1971 micro
-
Kolin: 945 mg
-
Retinol - A vitamin: 606 micro
-
α-karotin 291 micro
-
β-karotin 9206 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 287640 micro
-
Lut-zea 439 micro
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 355.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 245 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 147 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4593 micro
-
Lut-zea 7 micro
Hozzávalók
A húshoz
-
4 tk oregánó
-
4 tk bazsalikom
-
4 teáskanál pizza fűszerkeverék
A körethez
-
3 l víz
-
1 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
A tálaláshoz
Elkészítés
A húshoz
- A húsokat mossuk, a combokat félbe, a szárnyakat háromba, a mellet szeletekre vágjuk.
- A comb húsos részét éles késsel bevágjuk egy-két helyen. Tálba téve, beszórjuk a húsokat a húspuhítóval, négy órányit áll benne a hús (ez már előkészületi idő!).
- Lemossuk a húsról a húspuhítót.
- Alaposan beleforgatjuk a sült csirke fűszerkeverékbe a húsokat, és mivel a tyúkcombon van egy kevés zsírosabb rész, a nagyját levágjuk, és kisütjük. (Tényleg csak kevés van rajta, amennyi éppen csak kell!). Nem kell alá zsiradék, semmilyen!
- A tetejét megszórjuk oregánóval, bazsalikommal, pizza fűszerkeverékkel, petrezselyemzöldjével. Rászórjuk a finomra vágott fokhagymát.
- Ráöntjük a sűrű paradicsomleveket ,éppen el fogja lepni! (J ó minőségű,sűrű finom paradicsomsűrítmény legyen!)
- A jénai fedelét rárakjuk a jénaira. A sütőbe tesszük a középső rácsra, főzzük-pároljuk.
- Kivesszük, késsel megnézzük a hús puhaságát, ekkorra már jó puhának kell lennie, a apradicsomsűrítményt a hús beszívja magába, és a fűszerek következtében nagyon finom sűrű szaftja lesz
- Visszatesszük a sütőbe, ami melegen tartja.
- Feltesszük főni a vizet a tésztának, olajos, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, tálaljuk a szósszal és a hússal.
- Sütés hőfoka: 140 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 180 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 6612
- Feltöltés dátuma: 2011. május 07.
Ajánló
Nagyon finom bor.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Megérkezik nemsokára az új előnevelt csirkeállomány, és mivel a három megmaradt tyúkom már tojást se tojt, úgy döntöttünk, akkor elbúcsúzunk tőlük. Én tyúkot és kakast nehezen kezdek el főzni, nincs még gyakorlatom a főzésében. Több órás főzéssel belekezdtem, de még akkor se volt az az igazi puha. Volt, aki azt tanácsolta, a tyúkpörköltnél az utolsó 15-20 percnél tegyél bele 1 tkanál szódabikarbónát, az puhítja,....hát lehet, hogy puhult valamit, de a gyomrunk is égett. Nem volt jó:-(. Kaptam egy másik tanácsot, hogy Kotányi Húspuhítóba forgassam bele akár egy egész éjjelre a húsokat, majd mossam le, és tetszés szerint fűszerezzem, és főzzem, aminek szeretném .Ez bejött!:-) Életemben még ilyen puhára főzött tyúkot nem ettem, és a család sem, nem győzték dicsérni, én meg annyira örültem, hogy végre sikerült, azt a híres tyúkot "elkapni", és finomra, puhára főzni:-). Finom ebéd lett ezen részekből, és mivel laktató, két napra lett elég. A tyúkok többi részét, kiadagolva, becsomagolva, a fagyóba tettem. Jobb időkre.:-)