Fűszeres szarvassült
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
nyultanti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 13% Zsír
A pácoláshoz
-
83g vörösbor71 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
A sütéshez
-
167g szarvashús200 kcal
-
63 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
17g füstölt szalonna109 kcal
Összesen
574
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 13% Zsír
A pácoláshoz
-
500g vörösbor425 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
1g tárkony3 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
A sütéshez
-
1000g szarvashús1200 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
Összesen
3455
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 13% Zsír
A pácoláshoz
-
27.4g vörösbor23 kcal
-
4.7g napraforgó olaj41 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0.1g tárkony0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
A sütéshez
-
54.7g szarvashús66 kcal
-
2.3g napraforgó olaj21 kcal
-
4.9g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.5g füstölt szalonna36 kcal
Összesen
189
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.7 g
Zsír
-
Összesen 36.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 576 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 377 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 211.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
574
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 238 g
Zsír
-
Összesen 221.6 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 99 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 59 g
-
Koleszterin 940 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3455.9 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 311 mg
-
Foszfor 2260 mg
-
Nátrium 561 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 1267.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 64 micro
-
E vitamin: 55 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 70 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
3455
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 189.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 69.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
189
kcal
Hozzávalók
A pácoláshoz
-
5 dl vörösbor
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 teáskanál fekete bors
-
5 db babérlevél
-
1 kk majoranna
-
1 kk tárkony
-
1 kk kakukkfű
-
1 kávéskanál borókabogyó
A sütéshez
-
1 kg szarvashús
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
10 dkg füstölt szalonna
Elkészítés
A pácoláshoz
- A fűszereket beletesszük kb. 1 liter vízbe, felforraljuk, és kb. fél órán át főzzük, majd kihűtjük.
- Ezután hozzáadjuk a vörösbort és az olajat, majd a húsra öntjük. Legalább 1, de inkább 2-3 napig pácoljuk benne a húst. Mindenképp fedje le a páclé a húst, naponta egyszer-kétszer megforgatjuk.
A sütéshez
- A húst jól lecsöpögtetjük, leszárítjuk, a páclét félretesszük. Az olajat felforrósítjuk, a szeletek mindkét oldalát néhány perc alatt megsütjük.
- Sütőtálba tesszük a húst, megsózzuk, ráöntjük a serpenyőből a maradék olajat, és ráöntünk annyi páclét is, hogy ellepje. Mellétesszük a félbevágott hagymát és a fokhagymagerezdeket. Tetejére tesszük a szalonnaszeleteket.
- Alufóliával lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük, amíg a hús meg nem puhul. Ha kell, a páclét pótoljuk. A sütési idő a hús korától függően 2-4 óra.
- Ha megsült, a fóliát eltávolítjuk, és megpirítjuk a tetejét.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 180 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 104
- Tegnapi nézettség: 49
- 7 napos nézettség: 448
- Össznézettség: 138028
- Feltöltés dátuma: 2016. február 21.
Ajánló
Köretnek burgonyafánkot készítettem, és ez alkalommal nem a szokásos áfonyaszószt adtam hozzá, hanem rosé lekvárral és chilis körtelekvárral kínáltam.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
nyultanti
100 recept
Mindig kicsit tartottam a vadhús elkészítésétől, olyan bonyolultnak tűnt a pácolás, a fűszerezés. Aztán kiderült, hogy bár időigényes, de mindenképp megéri. Igazán különleges fogás, és nagyon egészséges, száraz hús (bár ezt jó magyar módra rögtön ellensúlyozzuk egy kis szalonnával).