r
Nosalty Logó

Fűszeres szarvassült

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
nyultanti
Fűszeres szarvassült
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A pácoláshoz

A sütéshez

Összesen 574 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A pácoláshoz

A sütéshez

Összesen 3455 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A pácoláshoz

A sütéshez

Összesen 189 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    576 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 574 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    238 g

Zsír

  • Összesen
    221.6 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    940 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3455.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    2260 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    1267.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    64 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 3455 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

A pácoláshoz

A sütéshez

Elkészítés

A pácoláshoz

  1. A fűszereket beletesszük kb. 1 liter vízbe, felforraljuk, és kb. fél órán át főzzük, majd kihűtjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a vörösbort és az olajat, majd a húsra öntjük. Legalább 1, de inkább 2-3 napig pácoljuk benne a húst. Mindenképp fedje le a páclé a húst, naponta egyszer-kétszer megforgatjuk.

A sütéshez

  1. A húst jól lecsöpögtetjük, leszárítjuk, a páclét félretesszük. Az olajat felforrósítjuk, a szeletek mindkét oldalát néhány perc alatt megsütjük.
  2. Sütőtálba tesszük a húst, megsózzuk, ráöntjük a serpenyőből a maradék olajat, és ráöntünk annyi páclét is, hogy ellepje. Mellétesszük a félbevágott hagymát és a fokhagymagerezdeket. Tetejére tesszük a szalonnaszeleteket.
  3. Alufóliával lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük, amíg a hús meg nem puhul. Ha kell, a páclét pótoljuk. A sütési idő a hús korától függően 2-4 óra.
  4. Ha megsült, a fóliát eltávolítjuk, és megpirítjuk a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 49
  • 7 napos nézettség: 448
  • Össznézettség: 138028
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 21.

Ajánló

Köretnek burgonyafánkot készítettem, és ez alkalommal nem a szokásos áfonyaszószt adtam hozzá, hanem rosé lekvárral és chilis körtelekvárral kínáltam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fűszeres szarvassült
nyultanti 100 recept

Mindig kicsit tartottam a vadhús elkészítésétől, olyan bonyolultnak tűnt a pácolás, a fűszerezés. Aztán kiderült, hogy bár időigényes, de mindenképp megéri. Igazán különleges fogás, és nagyon egészséges, száraz hús (bár ezt jó magyar módra rögtön ellensúlyozzuk egy kis szalonnával).

Hozzávalók

A pácoláshoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...