r
Nosalty Logó

Fűszeres sült kacsa wok zöldségekkel és rizstésztával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Pancsika
Fűszeres sült kacsa wok zöldségekkel és rizstésztával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Sült kacsacomb és -mell

Pirított wok zöldségek

Rizstészta

Összesen 1097 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Sült kacsacomb és -mell

Pirított wok zöldségek

Rizstészta

Összesen 4384 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Sült kacsacomb és -mell

Pirított wok zöldségek

Rizstészta

Összesen 147 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4755.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    780 mg
  • Nátrium
    3668 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    488.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    564 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    1868 micro
  • β-karotin
    4660 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2078 micro
Összesen 1097 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    231.5 g

Zsír

  • Összesen
    244.6 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    890 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19023.8 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    505 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    445 mg
  • Foszfor
    3121 mg
  • Nátrium
    14672 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    306.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1953.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2258 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    645 micro
  • Kolin:
    685 mg
  • Retinol - A vitamin:
    372 micro
  • α-karotin
    7473 micro
  • β-karotin
    18640 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    8310 micro
Összesen 4384 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    636.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    491 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    250 micro
  • β-karotin
    624 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Sült kacsacomb és -mell

Pirított wok zöldségek

Rizstészta

Elkészítés

Sült kacsacomb és -mell

  1. Megtisztítjuk, átmossuk a kacsahúst, majd a bőrét beirdaljuk.
  2. Egy jénai tálba bőrével lefelé fektetjük, majd sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, és ízlés szerint 2-3 fokhagymagerezdet rászeletelünk.
  3. Lefedve omlósra sütjük (kb. 2 óra), közben szükség szerint a kisült fűszeres zsírral meglocsoljuk.
  4. Ha megsült, akkor átfordítjuk a húst, és a bőrét ropogósra grillezzük.

Pirított wok zöldségek

  1. Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A wokban felforrósítjuk a kókuszolajat (ha az olaj folyamatosan forró, akkor lesznek a zöldségek ropogósak).
  2. A kókuszolajban először a nagyobb kockákra darabolt vöröshagymát, majd a fokhagymát is megfuttatjuk, hozzátesszük a hasábokra szeletelt sárgarépát, majd pár perc múlva a cukkinit, majd a sót, borsot. Kb. 10 percig kevergetve pirítjuk a zöldségeket. Szükség esetén tehetünk hozzá kevés vizet, szójaszószt, esetleg petrezselyemzöldet.
  3. Majd hozzátesszük a zöldborsót és a bambuszrügyet, és az utolsó pár percben a babcsírát is, hogy az ízek összeálljanak.
  4. Lehúzzuk a tűzről, és majd a kész tésztához keverjük.

Rizstészta

  1. Bő, sós vízben kifőzzük a rizstésztát, majd leszűrjük (2-3 perc alatt megfő).
  2. Összekeverjük a ropogós zöldségekkel, majd a szeletekre vágott kacsahússal tálaljuk, melyet a pecsenyelével meglocsolunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 130 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 2263
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fűszeres sült kacsa wok zöldségekkel és rizstésztával
Pancsika 101 recept

Nálunk nagy kedvenc a kacsahús, mert nagyon ízletes, könnyen elkészíthető, sokféle körettel tálalható. Ezúttal egy keleties változatot készítettem. A sütés alatt keletkező kacsazsírt remekül hasznosíthatjuk, pl. tepertős pogácsához.

Hozzávalók

Sült kacsacomb és -mell

Pirított wok zöldségek

Rizstészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...