r
Nosalty Logó

Fűszeres sült kacsa wok zöldségekkel és rizstésztával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Pancsika
Fűszeres sült kacsa wok zöldségekkel és rizstésztával
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Sült kacsacomb és -mell

Pirított wok zöldségek

Rizstészta

1097
Kalória
57.9g
Fehérje
76.7g
Szénhidrátok
61.2g
Zsír
488.4g
Víz
222.4g
Koleszterin
8.6g
Rost
11.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Sült kacsacomb és -mell

Pirított wok zöldségek

Rizstészta

Összesen 1097 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Sült kacsacomb és -mell

Pirított wok zöldségek

Rizstészta

Összesen 4384 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Sült kacsacomb és -mell

Pirított wok zöldségek

Rizstészta

Összesen 147 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4755.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    780 mg
  • Nátrium
    3668 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    488.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    564 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    1868 micro
  • β-karotin
    4660 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2078 micro
Összesen 1097 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    231.5 g

Zsír

  • Összesen
    244.6 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    890 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19023.8 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    505 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    445 mg
  • Foszfor
    3121 mg
  • Nátrium
    14672 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    306.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    1953.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2258 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    645 micro
  • Kolin:
    685 mg
  • Retinol - A vitamin:
    372 micro
  • α-karotin
    7473 micro
  • β-karotin
    18640 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    8310 micro
Összesen 4384 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    636.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    491 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    250 micro
  • β-karotin
    624 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 147 kcal

Elkészítés

Sült kacsacomb és -mell

  1. Megtisztítjuk, átmossuk a kacsahúst, majd a bőrét beirdaljuk.
  2. Egy jénai tálba bőrével lefelé fektetjük, majd sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, és ízlés szerint 2-3 fokhagymagerezdet rászeletelünk.
  3. Lefedve omlósra sütjük (kb. 2 óra), közben szükség szerint a kisült fűszeres zsírral meglocsoljuk.
  4. Ha megsült, akkor átfordítjuk a húst, és a bőrét ropogósra grillezzük.

Pirított wok zöldségek

  1. Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A wokban felforrósítjuk a kókuszolajat (ha az olaj folyamatosan forró, akkor lesznek a zöldségek ropogósak).
  2. A kókuszolajban először a nagyobb kockákra darabolt vöröshagymát, majd a fokhagymát is megfuttatjuk, hozzátesszük a hasábokra szeletelt sárgarépát, majd pár perc múlva a cukkinit, majd a sót, borsot. Kb. 10 percig kevergetve pirítjuk a zöldségeket. Szükség esetén tehetünk hozzá kevés vizet, szójaszószt, esetleg petrezselyemzöldet.
  3. Majd hozzátesszük a zöldborsót és a bambuszrügyet, és az utolsó pár percben a babcsírát is, hogy az ízek összeálljanak.
  4. Lehúzzuk a tűzről, és majd a kész tésztához keverjük.

Rizstészta

  1. Bő, sós vízben kifőzzük a rizstésztát, majd leszűrjük (2-3 perc alatt megfő).
  2. Összekeverjük a ropogós zöldségekkel, majd a szeletekre vágott kacsahússal tálaljuk, melyet a pecsenyelével meglocsolunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 130 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nálunk nagy kedvenc a kacsahús, mert nagyon ízletes, könnyen elkészíthető, sokféle körettel tálalható. Ezúttal egy keleties változatot készítettem. A sütés alatt keletkező kacsazsírt remekül hasznosíthatjuk, pl. tepertős pogácsához.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Húsimádó rablóhús

A rablóhúsban egyrészt az a nagyszerű, hogy sokféleképpen variálhatóak benne a hozzávalók, legyen szó akár csirkéről, disznóról, bárányról vagy marháról. Másrészt rendkívül ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!