Fűszeres sült csirkemell párolt zöldséggel
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
Csirkemell elkészítése
-
250g csirkemellfilé300 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
50g víz0 kcal
Zöldségköret
-
85g sárgarépa31 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
60g cukkini10 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
75g víz0 kcal
Összesen
546
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
Csirkemell elkészítése
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
100g víz0 kcal
Zöldségköret
-
170g sárgarépa62 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
80g zeller29 kcal
-
120g cukkini19 kcal
-
56g salottahagyma37 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g víz0 kcal
Összesen
1090
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
Csirkemell elkészítése
-
38.4g csirkemellfilé46 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1.2g olívaolaj11 kcal
-
7.7g víz0 kcal
Zöldségköret
-
13.1g sárgarépa5 kcal
-
6.9g fehérrépa4 kcal
-
6.1g zeller2 kcal
-
9.2g cukkini1 kcal
-
4.3g salottahagyma3 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
1.2g olívaolaj11 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
11.5g víz0 kcal
Összesen
83
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.3 g
Zsír
-
Összesen 23.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1150.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 665 mg
-
Nátrium 216 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 512.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 660 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 224 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 2630 micro
-
β-karotin 6337 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1408 micro
Összesen
546
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 118.7 g
Zsír
-
Összesen 46.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 365 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2300.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 182 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 228 mg
-
Foszfor 1329 mg
-
Nátrium 432 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1024.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1320 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 90 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 175 micro
-
Kolin: 447 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 5261 micro
-
β-karotin 12674 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 2815 micro
Összesen
1090
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 176.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 404 micro
-
β-karotin 974 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 216 micro
Összesen
83
kcal
Hozzávalók
Csirkemell elkészítése
-
csirke fűszersó ízlés szerint
-
1 teáskanál dijoni mustár
-
fekete bors ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
-
1 dl víz
Zöldségköret
-
1 nagy db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
0.5 kis db zeller
-
1 kis db cukkini
-
2 közepes db salottahagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
petrezselyem ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
1.5 dl víz
Elkészítés
Csirkemell elkészítése
- Fűszersóval bedörzsöljük, majd mustárral bekenjük a húst.
- 2 kanál olívaolajat teszünk egy kis teflontepsibe, elkenjük, majd ebben gyorsan megforgatjuk a filét.
- Pici vizet öntünk alá, fóliával befedjük. Előmelegített sütőben 200 fokon pároljuk, majd a fóliát levéve a tetejét megpirítjuk.
Zöldségköret
- A megtisztított zöldséget 3-4 cm-es stiftekre szeleteljük, a salottahagymát karikázzuk, a fokhagymát kis kockákra vágjuk.
- A hagymát forró olajon röviden megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a cukkini kivételével a többi zöldséget. Ca. 5 percen keresztül, állandó kevergetés közben pirítjuk.
- Felöntjük ca. 1.5 dl vízzel, belekeverjük az ételízesítőt, sózzuk-borsozzuk, roppanósra pároljuk.
- A legvégén tegyük hozzá a cukkinit, melyet pár percig összepárolunk a többi zöldséggel. Durvára aprított petrezselyemmel megszórjuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 13995
- Feltöltés dátuma: 2015. december 09.
Ajánló
A zöldséget dúsíthatjuk mustárral kikevert főzőtejszínnel vagy reszelt parmezánnal.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
Maradék zöldség és egy csirkemell... Finom lett.