Fűszeres rakott krumpli paradicsommal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Csutak Enikő
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
67g paradicsom12 kcal
-
33g tejföl66 kcal
-
68 kcal
-
1g olívaolaj12 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
Összesen
314
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1500g burgonya866 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
500g sűrített paradicsom410 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
Összesen
1888
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
56g burgonya32 kcal
-
14.9g paradicsom3 kcal
-
7.5g tejföl15 kcal
-
18.7g sűrített paradicsom15 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
1.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
Összesen
71
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 498.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 222 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 305 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 92 micro
-
β-karotin 1061 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 25685 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
314
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.2 g
Zsír
-
Összesen 51 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2990.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 587 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 540 mg
-
Foszfor 1334 mg
-
Nátrium 448 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 334 g
-
Cukor 99 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 1830.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 796 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 394 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 119 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 310 micro
-
Kolin: 399 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 549 micro
-
β-karotin 6363 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 154112 micro
-
Lut-zea 605 micro
Összesen
1888
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 111.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 68.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 237 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5750 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
71
kcal
Hozzávalók
-
1.5 kg burgonya
-
4 db paradicsom
-
20 dkg tejföl
-
50 dkg sűrített paradicsom
-
1 ek olívaolaj
-
1 kis fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
1 ek cukor
-
fehér bors ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
Elkészítés
- A krumplit héjában megfőzzük, majd meghámozzuk.
- Az apróra feldarabolt hagymát üvegesre pároljuk az olívaolajon, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, amit majd követ a só, bors, bazsalikom, fokhagyma és a cukor. Összepároljuk.
- Felszeleteljük hasonló vastagságúra a krumplit és a paradicsomot.
- Egy olajjal kikent jénai tálba rétegezzük a krumplit, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, megszórjuk kis majoránnával, majd meglocsoljuk a paradicsomos öntettel. Ezt követően jön a szeletelt paradicsomréteg, amit meglocsolunk a tejföllel. Addig ismételjük felváltva a rétegezést, míg minden hozzávalónk elfogy. Ha szeretnénk, hogy vizuálisan is kecsegtető legyen készítményünk, törekedjünk arra, hogy legfelülre a paradicsomos öntet kerüljön.
- Közepesen meleg sütőben sütjük a rakott krumplit.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7914
- Feltöltés dátuma: 2011. november 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Csutak Enikő
82 recept
Kissé felfrissített hagyományos ízek.