r
Nosalty Logó

Fűszeres rakott krumpli paradicsommal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Csutak Enikő
Fűszeres rakott krumpli paradicsommal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 314 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1888 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 71 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    305 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    92 micro
  • β-karotin
    1061 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    25685 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 314 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.2 g

Zsír

  • Összesen
    51 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2990.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    587 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    540 mg
  • Foszfor
    1334 mg
  • Nátrium
    448 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    334 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    1830.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    796 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    394 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    549 micro
  • β-karotin
    6363 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    154112 micro
  • Lut-zea
    605 micro
Összesen 1888 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5750 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 71 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük, majd meghámozzuk.
  2. Az apróra feldarabolt hagymát üvegesre pároljuk az olívaolajon, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, amit majd követ a só, bors, bazsalikom, fokhagyma és a cukor. Összepároljuk.
  3. Felszeleteljük hasonló vastagságúra a krumplit és a paradicsomot.
  4. Egy olajjal kikent jénai tálba rétegezzük a krumplit, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, megszórjuk kis majoránnával, majd meglocsoljuk a paradicsomos öntettel. Ezt követően jön a szeletelt paradicsomréteg, amit meglocsolunk a tejföllel. Addig ismételjük felváltva a rétegezést, míg minden hozzávalónk elfogy. Ha szeretnénk, hogy vizuálisan is kecsegtető legyen készítményünk, törekedjünk arra, hogy legfelülre a paradicsomos öntet kerüljön.
  5. Közepesen meleg sütőben sütjük a rakott krumplit.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7914
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fűszeres rakott krumpli paradicsommal
Csutak Enikő 82 recept

Kissé felfrissített hagyományos ízek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...