r
Nosalty Logó

Fűszeres padlizsántekercs

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Fűszeres padlizsántekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 293 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1168 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    996 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 293 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    78.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3984.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    886 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    916 mg
  • Nátrium
    1918 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1089.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1422 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1205 micro
Összesen 1168 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    379 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt héjastól kb 0,5 cm-es szeletekre vágjuk hosszában, mindkét oldalát enyhén megsózzuk, negyed órát állni hagyjuk, hogy levet eresszen.
  2. Addig a kolbászt, a parmezánt, a fokhagymát, sonkahagymát, abazsalikomot késes aprítóban összedaraboljuk (nem péppé), és hozzáadjuk a hámozott, apró kockákra vágott paradicsomhúst.
  3. A padlizsánszeleteket konyhai törlővel megszárítjuk, a belsejükbe kolbászos krémet töltve feltekerjük, fogpiszkálóval megtűzzük, tepsibe rakjuk. Tetejére olívaolajat spriccelünk, citromot csavarunk, reszelt parmezánt szórunk és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2459
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 08.

Ajánló

Köretként citromos kakukkfüves sültburgonyát kínáltam mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fűszeres padlizsántekercs
Évi néni 1830 recept

Ebben a nagy melegben egy igazán üdítő íz volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...