r
Nosalty Logó

Fűszeres ötmagvas kenyér

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Myrtus
Fűszeres ötmagvas kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 508 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2035 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1110.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 508 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70 g

Zsír

  • Összesen
    108.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4443.3 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    538 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    964 mg
  • Foszfor
    1220 mg
  • Nátrium
    1622 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    375.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 2035 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    561.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálba kimérjük a kukoricalisztet, hozzáadjuk a chia magot, a lenmagpelyhet, az útifű maghéjat, a fűszereket és a tökmagból 55 g-ot.
  2. A maradék tökmagot és a mandulapelyhet konyhai aprítón ledaráljuk, majd a többi hozzávalóhoz adjuk.
  3. A száraz anyagokhoz adjuk a langyos vizet, és jól eldolgozzuk, miután összeállt, lefedjük, és 1 órát hagyjuk pihenni. A tészta állaga igen tömör és kemény, de ilyennek kell lennie. (Ha túl lágy lenne rakhatunk még bele egy kis útifű maghéjat.) Ezalatt az idő alatt a sütőt előmelegítjük.
  4. Miután letelt az 1 óra, kicsit átgyúrjuk a tésztát, majd egy kiolajozott kenyérsütő formába rakjuk, a tetejét pedig megszórjuk megmaradt magvakkal. Előmelegített sütőbe rakjuk, és kb. 45 60 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6141
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 17.

Receptkategóriák

Már sütöttem Doris Grant cipót és egyéb élesztős kenyereket, gondoltam, kipróbálok egy egészen másfajta típusú kenyeret, melynek hozzávalóit a saját ízlésemre alakítottam, és egészen jól sikerült. Még másnap, harmadnap is puha maradt, amin meg is lepődtem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...