Fűszeres csirke zöldségkörettel
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 20% Zsír
A csirkéhez
-
250g csirkecomb278 kcal
-
0 kcal
-
0g tárkony1 kcal
-
0g zsálya1 kcal
-
32g napraforgó olaj282 kcal
A körethez ízlés szerint
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 20% Zsír
A csirkéhez
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
0 kcal
-
1g tárkony3 kcal
-
1g zsálya3 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
A körethez ízlés szerint
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 20% Zsír
A csirkéhez
-
61.6g csirkecomb69 kcal
-
0 kcal
-
0.1g tárkony0 kcal
-
0.1g zsálya0 kcal
-
7.9g napraforgó olaj69 kcal
A körethez ízlés szerint
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 23.9 g
Zsír
-
Összesen 55.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 518.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 263 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 188.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 639 micro
-
β-karotin 1742 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1938 micro
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 95.6 g
Zsír
-
Összesen 223.4 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 97 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 65 g
-
Koleszterin 514 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2075.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 190 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 205 mg
-
Foszfor 1052 mg
-
Nátrium 514 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.3 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 753.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 929 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 55 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 117 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 180 micro
-
Kolin: 286 mg
-
Retinol - A vitamin: 240 micro
-
α-karotin 2557 micro
-
β-karotin 6966 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 7752 micro
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 127.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 158 micro
-
β-karotin 429 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 477 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A csirkéhez
- A csirkét megtisztítjuk, folyó vízzel jól lemossuk, az egész combokat kettévágjuk a forgójuknál, ha egész csirkéből készítjük, azt hagyhatjuk egészben.
- Az olajba beleszórjuk a csirke fűszersót (ebből többet, kb. 1 ek), a tárkonyt, zsályát, és jól összekeverjük.
- Egy nagyobb tálba tesszük a megtisztított csirkét, erre öntjük a fűszeres olajat, jól átforgatjuk, hogy mindenhol érje, majd hűtőbe tesszük egy fél órára.
- Fél óra után előveszünk egy akkora tepsit, amibe a csirke elfér, és egy sütőzacskót. A sütőzacskóba beletesszük a csirkét, a tálba maradt olajjal együtt, majd összekötjük a zacskó száját. Ezután hústűvel óvatosan megszurkodjuk a zacskót néhány helyen, hogy a gőz távozhasson majd sütés közben. Beletesszük a tepsibe. (A tepsi azért kell, ha véletlen kiszakadna a zacskó, ne folyjon az olaj a sütőbe)
- Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 45- 50 percig 180 fokon sütjük.
- Ha úgy látjuk, hogy a csirke húsa kifehéredett és puha, vágjuk óvatosan szét a sütőzacskót, és tegyük vissza még a sütőbe 15 percre a legmagasabb hőfokra, hogy a teteje szép pirosra süljön. Figyeljük, nehogy túlsüssük.
- A zöldségeket előkészítjük közben: tisztítjuk, daraboljuk, majd kivajazott tepsibe tesszük, kicsit sózzuk, borsozzuk. Ha a csirke elkészült, a zöldséget betesszük a helyére, 160 fokra, és néha keverjük át, nehogy kiszáradjon sütés közben.
- Ha a zöldségünk megpuhult, de még roppanós, akkor kész. A csirkével tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 70 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 124
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 8597
- Feltöltés dátuma: 2012. november 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Elterveztem, hogy sült csirkét készítek, de a hagyományos köreteket most mellőzni akartam, így jött az ötlet, hogy legyen mellé zöldség. Bármilyen zöldséget készíthetünk hozzá ízlés szerint: szeletekre vágott paprikát, padlizsánt, tököt, karalábét, stb. Nekem a receptben megadott zöldségek álltak rendelkezésemre. Serpenyőben is megsüthetjük a zöldségeket, úgy villámgyorsan kész, ez esetben apróra kell vágni. A nyersen is fogyasztható zöldségeket alig kell sütni, és szép élénk színűek lesznek. A fűszerezésnél szkeptikus voltam, tartottam tőle, hogy a többféle fűszer majd elnyomja a csirke ízét, de semmi ilyesmi nem történt, nagyon finom lett. Máskor is bátran használok majd többféle fűszert (persze csak az adott húshoz illőt) a húsételeink készítésénél. Érdemes beszerezni új fűszereket, így az ételeink változatosak lesznek.