r
Nosalty Logó

Fűszeres ceruzabab

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Fűszeres ceruzabab
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 228 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 457 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 72 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    807 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2187 micro
  • Lut-zea
    811 micro
Összesen 228 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1203.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    450 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    524.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    324 micro
  • β-karotin
    1613 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4374 micro
  • Lut-zea
    1622 micro
Összesen 457 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    678 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 72 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított salottát vékony karikákra, és a fokhagymát apró kockákra felvágjuk.
  2. Felhevítjük az olívaolajat, és beleszórjuk a hagymákat. Állandó kevergetés közben pirítjuk, vigyázva arra, hogy ne barnuljon le. Közben daráljuk rá a borsot. Pár perc múlva ca. 1 dl vizet ráöntünk, majd beleszórjuk az ételízesítőt, sót, kakukkfüvet.
  3. Forraljuk fel az egészet, majd adjuk hozzá a mélyhűtött ceruzababot. Fedjük le, és pároljuk roppanósra a babot. Ha netán elfőtte volna a levét, pici vízzel pótoljuk.
  4. Félidőben tegyük hozza a megmosott koktélparadicsomokat, fedjük le, és pároljuk készre, azaz addig, amíg a paradicsomok kicsit beráncosodnak. Ha túl sok a leve, fedő nélkül főzzük be, nagyon finom, fokhagymás-hagymás-fűszeres zaftot kapunk.
  5. Reszelt sajttal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 99 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 3501
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 11.

Ajánló

Tálaljuk forrón, de mint langyos "saláta" is igen finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fűszeres ceruzabab
Marti48 317 recept

Eredetileg báránysült mellé, köretnek készítettem a zöldbabot, annak is ajánlom. De ajánlom ezt az egyszerű variánst is, mint könnyű reggelit, a maradékból, tükörtojással és pirított zsömle vagy bagett-szeletekkel. U.i.: A képen nem láthatók a paradicsomok, mert azok, mint a köret része a báránysülthöz - sajnos elfogytak! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...