r
Nosalty Logó

Fűszeres-almás sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
La fée de cuisine
Fűszeres-almás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához:

Öntethez:

Összesen 1007 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához:

Öntethez:

Összesen 6046 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához:

Öntethez:

Összesen 295 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.7 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 1007 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.2 g

Zsír

  • Összesen
    295.2 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    113 g
  • Koleszterin
    792 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3724.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    890 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    1437 mg
  • Nátrium
    828 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    778 g
  • Cukor
    413 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    791 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    555 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    86 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    721 mg
  • Retinol - A vitamin:
    537 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1166 micro
Összesen 6046 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

Tésztához:

Öntethez:

Elkészítés

Tésztához:

  1. Az almákat alaposan megmossuk, majd meghámozzuk. Ezt követően pedig, ízlés szerint, felaprítjuk.
  2. Egy nagyobb tálba tesszük az almaszeleteket, a barna cukrot, az írót, az olajat, a tojásokat, végezetül pedig az összes többi hozzávalót is. Amikor már minden hozzávaló a tálba került, jó alaposan kikeverjük a tésztát.
  3. A sütőformát kibéleljük sütőpapírral, majd egyenletesen eloszlatjuk benne a tésztát. A tészta tetejét meghintjük a durvára vágott dióval.
  4. A süteményt a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45-55 perc alatt (tűpróba) készre sütjük.
  5. Hideg helyen hagyjuk pihenni, majd 15 perc elteltével kivesszük a formából és hagyjuk teljesen kihűlni.

Öntethez:

  1. Közepes lángon felolvasztjuk a vajat, majd hozzákeverjük a barna cukrot. Folyamatos keverés mellet forrásig melegítjük, majd alacsonyra csökkentjük a hőfokot. Újra felforraljuk és két percig folyamatosan keverjük, majd hozzáadjuk a tejet. Forrásig melegítjük, majd levesszük a tűzről és hagyjuk addig, amíg langyos nem lesz.
  2. A porcukrot fokozatosan a mázhoz keverjük. Egy serpenyőbe hideg vizet engedünk, ebbe helyezzük bele a mázzal teli edényünket. Addig keverjük a kanállal, amíg sima és vékony nem lesz. (Ha a máz merevvé válik, akkor visszatesszük a gázra és folyamatos keverés mellett hozzáadunk egy kis tejet.)
  3. Ezzel az öntettel díszítjük a süteményünket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1282
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
La fée de cuisine 122 recept

Az almafáink idén ősszel is rengeteg zamatos termést hoztak, így nem is lehetett más az alapja ennek a fűszeres süteményemnek, mint az alma. Azért, hogy a süteményem még inkább idézze az őszi hangulatot, a tetejét durvára vágott dióval is meghintettem. Mivel édesszájúak vagyunk, így készítettem hozzá egy egyszerű karamellöntetet is. 

Hozzávalók

Tésztához:

Öntethez:

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...