Füstöltlazacos spenótkrémleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Kriszti7
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
198
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
1182
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
33
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 585.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 199 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 469.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 456 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 114 micro
-
K vitamin: 385 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 193 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3658 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7853 micro
Összesen
198
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.7 g
Zsír
-
Összesen 77.6 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3515.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 1037 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 515 mg
-
Foszfor 681 mg
-
Nátrium 1196 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 2816.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2739 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 309 mg
-
D vitamin: 685 micro
-
K vitamin: 2313 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1157 micro
-
Kolin: 191 mg
-
Retinol - A vitamin: 214 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21950 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47119 micro
Összesen
1182
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 100.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 80.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 625 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1342 micro
Összesen
33
kcal
Hozzávalók
-
2 ek vaj
-
5 db újhagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
-
200 g krémsajt
-
100 g füstölt lazac
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
- A vajon üvegesre pároljuk a felkarikázott újhagymát, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát is.
- Kevergetjük, majd 1-2 perc múlva megszórjuk a liszttel, összekeverjük, aztán felöntjük a vízzel (ha van alaplé, az még jobb).
- Beledobjuk a spenótot, és kb. 5 percig főzzük (ha már előre le van párolva és fagyasztva, mint nekem volt, akkor megvárjuk, míg az egyre melegedő vízben felenged, és csak picit főzzük). Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval és egy kis cayenne-i borssal.
- Mikor kész a spenót is benne, botmixerrel összeturmixoljuk.
- Az összeturmixolt levesbe belekeverünk-olvasztunk egy doboz natúr krémsajtot, de ezzel már nem főzzük össze. A kapor egy részét is belekeverjük.
- Tálaláskor megszórjuk apróra vágott kaporral és füstölt lazac szeletkékkel.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 665
- Feltöltés dátuma: 2016. március 20.
Ajánló
Könnyű vacsora vagy egy különleges ebéd kezdete
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kriszti7
5 recept
Borongós márciusi nap volt… Valami különlegesre, de mégis gyorsra és tavasziasra vágytam. Körülnéztem a hűtőben, ihletet merítettem Fűszeres Esztertől, és nekiláttam! Könnyű, zöld, és a füstölt lazac nagyon különlegessé teszi, így ünnepi asztalra is el tudom képzelni!