Füstölt lazacos burgonyasaláta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
31g zöldség alaplé2 kcal
-
3g fehérborecet0 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
38g joghurt23 kcal
-
19g crème fraîche67 kcal
-
9g ecetes torma12 kcal
-
50g lazac64 kcal
-
23g snidling7 kcal
Összesen
396
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
125g zöldség alaplé9 kcal
-
10g fehérborecet2 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
150g joghurt92 kcal
-
75g crème fraîche268 kcal
-
36g ecetes torma50 kcal
-
200g lazac254 kcal
-
90g snidling27 kcal
Összesen
1590
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
50.1g burgonya29 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
6.3g zöldség alaplé0 kcal
-
0.5g fehérborecet0 kcal
-
4.5g vöröshagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7.5g joghurt5 kcal
-
3.8g crème fraîche13 kcal
-
1.8g ecetes torma2 kcal
-
10g lazac13 kcal
-
4.5g snidling1 kcal
Összesen
79
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.1 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 235 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 866.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 388 mg
-
Nátrium 238 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 297.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 258 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 220 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 592 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 334 micro
Összesen
396
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.4 g
Zsír
-
Összesen 64.6 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 939 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3467.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 130 mg
-
Kálcium 496 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 314 mg
-
Foszfor 1552 mg
-
Nátrium 953 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 161 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1188.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 616 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 207 mg
-
D vitamin: 1032 micro
-
K vitamin: 208 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 332 micro
-
Kolin: 881 mg
-
Retinol - A vitamin: 420 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2367 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1335 micro
Összesen
1590
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 173.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 119 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
79
kcal
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
4 db tojás
-
125 ml zöldség alaplé
-
5 tk fehérborecet
-
1 közepes db vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
150 g joghurt
-
75 g crème fraîche
-
2 ek ecetes torma
-
0.5 csokor snidling
Elkészítés
- A burgonyát megmossuk, majd sós vízben kb. 30 perc alatt megfőzzük. A tojásokat megfőzzük. Mindkettőt meghántjuk, hűlni hagyjuk.
- A burgonyát szeletekre vágjuk. A levest az ecettel felfőzzük, hozzáadjuk az apró kockákra vágott hagymát, kb. 1-2 percig főzzük. Sóval, borssal fűszerezzük, a burgonyára öntjük, és kb. 15 percig hagyjuk állni.
- A joghurtot elkeverjük a creme fraichel, tormával. Sóval fűszerezzük, majd ráöntjük a burgonyára, elkavarjuk, és kb. 2 órát hagyjuk állni.
- A lazacot és a tojást durvára, a metélőhagymát gyűrűkre vágjuk. Az egészet a salátához keverjük. Sóval, borssal fűszerezzük.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 77
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2525
- Feltöltés dátuma: 2014. január 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A salátaöntettel együtt keverhetünk a salátához 1 ek kapribogyót is.