r
Nosalty Logó

Füstölt csicseriborsóleves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Csóti Heni
Füstölt csicseriborsóleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 386 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1543 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    975.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    620 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    633 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2630 micro
  • β-karotin
    6288 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 386 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3902.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    825 mg
  • Nátrium
    2481 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2534 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1279 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    10521 micro
  • β-karotin
    25151 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    803 micro
Összesen 1543 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1124 micro
  • β-karotin
    2687 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csicseriborsót beáztatjuk előző este.
  2. Másnap feltesszük bő vízben, kicsi ételízesítővel ízesítjük, és a szalonnát csíkokra vágva, a kis darab sonkát beletéve felforraljuk. Forrás után lejjebb vesszük a hőfokot közepesre, és beletesszük a szódabikarbónát.
  3. Kb. fél órát főzzük, majd a megpucolt, feldarabolt zöldséget és répát is beletesszük, kis tárkonyt, petrezselymet.
  4. Mikor majdnem teljesen kész, kevés olajon megpirítjuk a lisztes, zúzott fokhagymát, és rántást készítünk, majd tört pirospaprikát keverünk bele és hozzáöntjük a leveshez. Teszünk hozzá kis paprikakrémet, majd pár percig még főzzük és kész.
  5. Lehet csipetkét főzni hozzá, nálunk nem volt.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12111
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csóti Heni 61 recept

Gondoltam, hogy bab helyett kipróbálnám a csicseriborsót úgy elkészíteni, mint egy bablevest. Nálunk nagy sikere volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...