r
Nosalty Logó

Fusilli párolt édesköménnyel répával és újhagymával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Barilla
Fusilli párolt édesköménnyel répával és újhagymával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 522 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2089 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1270.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    332 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    774 micro
  • β-karotin
    3046 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2024 micro
Összesen 522 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5080.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    1581 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    386 mg
  • Foszfor
    1586 mg
  • Nátrium
    1243 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    333.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    863.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1306 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1326 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1273 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    12184 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    8098 micro
Összesen 2089 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    169 micro
  • β-karotin
    667 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    443 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tegyünk oda egy nagy lábasban vizet forrni.
  2. Felezzük el az édesköményt, majd vágjuk vékony csíkokra. Hámozzuk meg a répát, és szeleteljük fel nagyon vékonyan, kb. 3 mm-es karikákra. Tisztítsuk meg a fokhagymát, és ezt is vágjuk fel kb. 6 mm-es szeletekbe. Majd az újhagymát is tisztítsuk meg, és vágjuk vékony szeletekre.
  3. Egy nagy serpenyőben közepes tűzön hevítsünk olívaolajat. Ebbe dobjuk először a fokhagymaszeleteket. Amikor már aranybarnák, szórjuk hozzá az édesköményt és a répát. Fedő alatt pároljuk kb. 10 percig. Közben fűszerezzük sóval, borssal, és keverjük meg néha.
  4. Ekkor jöhetnek az újhagyma karikák a párolt zöldségekhez, melyekkel további 3 perc alatt összepároljuk az egészet.
  5. Mindeközben ha felforrt a vizünk, főzzük ki benne a fusillit a dobozon megadott paraméterek szerint. Majd szűrjük le, és keverjük a párolt zöldségekhez.
  6. Keverjünk a tésztához reszelt parmezán sajtot, és tálaljuk aprított édeskömény levél szórással.
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2954
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fusilli párolt édesköménnyel répával és újhagymával
Barilla 60 recept

A répa valószínűleg az ókorból, a mostani Afganisztán területéről származik. Erre a helybéli dalok utalnak, melyek a több ezer évvel ezelőtt ott dolgozó, zöldségtermesztő emberekről szólnak. Habár az ókori görögök és rómaiak is ismerték a répát, mégis úgy tűnik, hogy ők inkább afrodiziákumként és gyógyszerek készítéséhez használták inkább, mint ételek alapanyagaként. Mint vizelethajtó és gyomorfájás elleni gyógyszer alkalmazták, sőt úgy gondolták, hogy fokozza a férfiak nemi vágyát és a nők fogamzóképességét. Idősebb Plinius, más néven Caius Plinius Secundus római író, polihisztor és enciklopédista pedig szerelmi bájitalt készített belőle. Egészen a középkorig nem használták konyhai alapanyagként a sárgarépát. Ekkor nemesítették a mai értelemben vett, édes és a korábbinál puhább változatát. A 16. századi Angliában I. Jakab uralkodása alatt inkább külleméért alkalmazták, mint ízéért. Itáliában pedig egészen a 18. századig nem értékesítették úgy, mint élelmiszer. Mostani narancs színét 18. századi holland agrármérnököknek köszönheti, akik Észak-Afrikából hozott magokkal nemesítették. Korábban ibolya és fehér színben tetszelgett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...