r
Nosalty Logó

Fürj olasz módra

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Sajtospiritos
Fürj olasz módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Fürjek elkészítése

Tejszínes szósz (opcionális)

Összesen 1316 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Fürjek elkészítése

Tejszínes szósz (opcionális)

Összesen 2627 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Fürjek elkészítése

Tejszínes szósz (opcionális)

Összesen 137 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    106.2 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1763 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    869 mg
  • Nátrium
    491 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    617.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    941 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    192 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    712 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    2505 micro
  • β-crypt
    471 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2837 micro
Összesen 1316 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    107.6 g

Zsír

  • Összesen
    212.5 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    731 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3526 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1737 mg
  • Nátrium
    982 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1235.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1883 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    383 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1424 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    5010 micro
  • β-crypt
    942 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5675 micro
Összesen 2627 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Fürjek elkészítése

Tejszínes szósz (opcionális)

Elkészítés

Fürjek elkészítése

  1. Először is alaposan megmossuk, majd összekötözzük a fürjek lábait úgy, hogy a hátuk és a szárnyuk mögött áthúzzuk a madzagot. Aki szereti a kötözős játékokat, annak ez a rész biztosan tetszeni fog. Erre azért van szükség, mert így egyrészt sokkal jobban néz ki, másrészt nem száradnak ki annyira a combok. Majd vajon pár perc alatt minden oldalukon megsütjük őket egy serpenyőben, hogy kicsit barnább színük legyen. Vigyázva arra persze, hogy a vaj ne égjen el. Aztán ráöntjük a bort, és hagyjuk, hogy szinte elforrjon róla.
  2. Kivesszük a húst, de a serpenyőben lévő vajas fehérboros maradékhoz hozzáforgatjuk a felaprított zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, majd egy tepsibe beletesszük. Ezután körbetekertjük baconszalonnával a madárkákat, és a zöldségkupac tetejére tesszük.
  3. Az egészet 200 fokon fedél nélkül sütjük vagy 20-30 percig, ezután rádobjuk a citromot, és újabb 10 percig marad a sütőben.

Tejszínes szósz (opcionális)

  1. Amikor elkészültek a madárkák, leöntjük tejszínes-oregánós keverékkel, bár ez a laktózérzékenyeknek akár el is hagyható.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 4644
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fürj olasz módra
Sajtospiritos 57 recept

Ez egy olyan vagány recept. Meglepően húsos és ropogós tud lenni, arról nem is beszélve, hogy kimondottan finom szárnyas étel.

Hozzávalók

Fürjek elkészítése

Tejszínes szósz (opcionális)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...