r
Nosalty Logó

Fügés teasütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szintia
Fügés teasütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 596 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3574 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 429 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 596 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    169.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1371.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    649 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    479.7 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1714 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1610 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1238 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 3574 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 429 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Kimérem a lisztet és két evőkanálnyit kiveszek belőle.
  2. A száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverem, belemorzsolom a margarint, végül hozzáadom a tojássárgát.
  3. A kapott linzertésztát megfelezem. Az egyik felébe belegyúrok 1 púpos evőkanálnyi kakaóport, a másik felébe pedig 1 evőkanálnyi lisztet. Jól összedolgozom.
  4. Külön fóliába csomagolom a két cipót és 1 órát hűtőben pihentetem.
  5. A kakaós tésztát vékonyra nyújtom porcukorral hintett deszkán.
  6. Négylevelű lóhere vagy virágalakú kiszúróval kiszaggatom.
  7. Sütőpapírra sorakoztatom.
  8. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, felső sütősínen pontosan 10 percig sütöm.
  9. A vaníliás tésztát szintén vékonyra nyújtom, porcukorral hintett deszkán.
  10. Négylevelű lóhere vagy virágalakú kiszúróval kiszaggatom.
  11. Sütőpapírra sorakoztatom.
  12. Minden virág szirmait bimbósra összeillesztem. Sütés közben kinyílnak annyira, hogy meg tudjam majd tölteni lekvárral.
  13. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, pontosan 10 percig sütöm.
  14. A vaníliás virágok alját megkenem fügelekvárral és rátapasztom a kakaós virágokra.
  15. A vaníliás bimbók közepébe is teszek a fügelekvárból.
  16. Vaníliás porcukrot szitálok rá.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 21761
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szintia 89 recept

Linzertésztából készítettem, fügelekvárral töltöttem. Nem is gondoltam, hogy ennyire különleges lesz az íze! A kakaó és a füge nagyon jó ízkombináció! Megkínáltam a húgomat. Először ódzkodott tőle, amiért fügés, de miután megkóstolta, jóízűen bekebelezte az egészet! Kismama!:)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...