Fügés krémsajt
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 20% Zsír
Összesen
514
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 20% Zsír
Összesen
1544
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 40.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 237.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.3 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 121.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 192 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 183 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 117 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
514
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 19.3 g
Zsír
-
Összesen 122.4 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 711.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 241 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 277 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100 g
-
Cukor 83 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 363.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 577 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 548 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 351 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
1544
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 16.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 95 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
207
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A fenyőmagot egy serpenyőben megpirítjuk, kivesszük, és hagyjuk hűlni.
- A krémsajtot krémesre keverjük a cukorral, citromlével és a citromhéjjal, majd hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt. A krémet 3 pohárba osztjuk.
- A fügéket vékonyan meghámozzuk, majd késsel keresztbe bevágjuk, de nem vágjuk át. A fügéket a krémre helyezzük.
- A fenyőmagot a desszertre szórjuk, meglocsoljuk a mézzel, és tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 823
- Feltöltés dátuma: 2015. október 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy egyszerű és finom desszert, amelyet 10-15 perc alatt már tálalhatunk is. A citromlevet apránként keverjük a krémsajthoz, és ügyeljünk, hogy ne legyen túl folyékony.