r
Nosalty Logó

Fügés-kecskesajtos focaccia

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
P.
Fügés-kecskesajtos focaccia
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1091
Kalória
27.3g
Fehérje
163.1g
Szénhidrátok
38.6g
Zsír
420g
Víz
39.5g
Koleszterin
13.6g
Rost
56.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1091 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2184 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2245 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    1386 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.1 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    420 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    304 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 1091 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    77.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4490 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    569 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    833 mg
  • Nátrium
    2772 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    326.1 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    840 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    451 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    607 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 2184 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 165 kcal

Elkészítés

  1. Az éleszőt a cukorral 2,5 dl langyos vízbe tesszük, és felfuttatjuk.
  2. A lisztet a sóval elkeverjük, majd hozzáöntjük az olajat és a felfuttatott élesztőt. Addig gyúrjuk, amíg rugalmas tésztát nem kapunk. Langyos helyen (belangyosított sütő) konyharuhával letakarva, a duplájára kelesztjük.
  3. Ha megkelt, kivesszük a tálból, még egyszer jól átgyúrjuk, és kb. 4-5 dekás gombócokat tépkedünk belőle. Egy tepsibe téve, ellapogatjuk őket kb. fél centi vastagra, majd megkenjük olívaolajjal, és megszórjuk még tengeri sóval.
  4. A fügéket 6 gerezdre vágjuk, és rárendezzük őket a focacciákra.
  5. Kevés sajtot morzsolunk mindegyikre, majd előmelegített sütőbe toljuk.
  6. A tészta szélének pirulásáig sütjük. A sütőből kivéve, még frissen megpermetezzük egy kis balzsamecettel, és a frissen összeaprított zöldfűszerekkel szórjuk meg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egyszerűen csak volt egy rakás fügénk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Mázas fánkfocaccia

Ennek az úgynevezett fánkfocacciának olyan íze van, mint a lekváros fánknak, de sokkal kevesebb erőfeszítéssel jár! A kenyérsütés őszintén szólva a biográfiám központi részévé ...

Gerzsenyi Flóra

Krumplis focaccia

Kívül ropogós, belül légiesen puha kenyértészta hordozza magán a fűszeres krumplikockákat és sajttal-hagymával pirult burgonyaszeleteket. Ez a focaccia kiváló étkezéskísérő vagy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!