Fügefánk
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Marcsisef
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
739
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
2954
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.7 g
Zsír
-
Összesen 21.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 713.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 195 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 292 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 125.2 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 240.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 228 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 160 micro
Összesen
739
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.8 g
Zsír
-
Összesen 84.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2853.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 780 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 535 mg
-
Foszfor 1168 mg
-
Nátrium 204 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 500.8 g
-
Cukor 224 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 963.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 230 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 238 micro
-
Kolin: 420 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 913 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 638 micro
Összesen
2954
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 167.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 56.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
173
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tejet öntsük egy edénybe, adjuk hozzá a tojást, sót.
- Habverővel dolgozzuk össze, állandó keverés mellett, fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet, sütőport. Keverjük simára, hagyjuk állni 30 percig a tésztát.
- A mandulát mártsuk forró vízbe, így könnyebben le tudjuk húzni a héját.
- A megmosott fügét vágjuk apróra, adjuk hozzá a tésztához, mandulával és a mazsolával együtt, keverjük össze. A serpenyőt kenjük ki némi olajjal.
- Miután felforrósodott, adagonként süssük ki a tésztát.
- A fánkokat még forrón szórjuk meg a fahéjas porcukorral, és tálaljuk.
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 13 alkalommal
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6063
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Marcsisef
217 recept
A feketeszeder bokromtól pár méterre van egy 6 éves fügefa, az idén ez is szép és finom termést hozott. Egy régi újságban találtam ezt a receptet, nosza kipróbáltam. Hamar elfogyott, ezért ismétlések sora következik.