Füge ricotta-köpenyben vaníliás csirkemellel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
390g narancs134 kcal
-
10g habtejszín29 kcal
-
10g cointreau23 kcal
-
360g füge264 kcal
-
100g ricotta150 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g olívaolaj0 kcal
Összesen
1062
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
780g narancs268 kcal
-
20g habtejszín58 kcal
-
20g cointreau46 kcal
-
720g füge527 kcal
-
200g ricotta300 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g olívaolaj0 kcal
Összesen
2123
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
17.8g csirkemellfilé21 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
6.7g citrom1 kcal
-
30.8g narancs11 kcal
-
0.8g habtejszín2 kcal
-
0.8g cointreau2 kcal
-
28.5g füge21 kcal
-
7.9g ricotta12 kcal
-
4.3g tojás5 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
0.4g barna cukor2 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g olívaolaj0 kcal
Összesen
84
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.9 g
Zsír
-
Összesen 25.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 404 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1939.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 509 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 188 mg
-
Foszfor 860 mg
-
Nátrium 290 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 137.9 g
-
Cukor 91 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 861.9 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 302 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 183 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 166 micro
-
Kolin: 392 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 545 micro
-
β-crypt 344 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 652 micro
Összesen
1062
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 145.8 g
Zsír
-
Összesen 51.1 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 809 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3878.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 166 mg
-
Kálcium 1019 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 376 mg
-
Foszfor 1720 mg
-
Nátrium 580 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 275.8 g
-
Cukor 183 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 1723.8 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 605 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 365 mg
-
D vitamin: 108 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 331 micro
-
Kolin: 784 mg
-
Retinol - A vitamin: 484 micro
-
α-karotin 64 micro
-
β-karotin 1091 micro
-
β-crypt 687 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1304 micro
Összesen
2123
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 153.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 68.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
84
kcal
Hozzávalók
-
1 db citrom
-
3 db narancs
-
20 ml habtejszín
-
200 g ricotta
-
2 db tojás
-
50 g finomliszt
-
1 ek barna cukor
-
fekete bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
4 csepp olívaolaj
Elkészítés
- Mossuk le hideg vízzel a csirkemellfilét, majd konyhapapírral alaposan töröljük szárazra. Vágjuk le a filé alatt rejlő lelógó húst. A mellet süssük meg egy forró serpenyőben 2 csepp olívaolajon minden oldaláról. Sütés közben fűszerezzük sóval és borssal. Készítsünk elő egy nagy alufóliát, vágjuk fel a vaníliarudat, s helyezzük el az alufólián. Helyezzük rá a vaníliarúddarabokra a csirkemellet, s locsoljuk meg néhány csepp citromlével. Csomagoljuk össze, s előmelegített sütőben kb. 150°C-on mérettől függően kb. 15 perc alatt hagyjuk teljesen átsülni.
- Kavarjuk össze a ricottát csomómentesen a liszttel, egy csipet frissen reszelt szerecsendióval, egy csipet sóval, egy egész tojással és egy tojássárgájával. Hámozzuk meg a fügét úgy, hogy ne maradjon rajta lila és zöld folt. Hempergessük meg lisztben, rázzuk le alaposan, majd egy kanál segítségével forgassuk meg a ricottás masszában. Forró, enyhén forrásban lévő sós vízben főzzük a ricottával bevont fügéket kb. 10 percig.
- A narancsmártáshoz filézzünk ki egy narancsot, a másik kettőt pedig csavarjuk ki, majd a levét szűrjük le egy szűrőn keresztül. Főzzük el kb. felére a levét, majd oldjuk fel benne a barna cukrot, s öntsük hozzá a narancslikőrt. Újból főzzük el kb. felére, majd a főzést leállítva kavarjuk el benne a tejszínt.
- Miután átsült a csirkemellfilé, vegyük ki a sütőből, s a fóliában maradt levet öntsük a narancsmártáshoz. Adjuk a narancsmártásba a narancsfiléket, hogy átmelegedhessenek. A ricottás fügét egy szűrő segítségével vegyük ki a vízből, majd konyhapapíron csepegtessük le. Helyezzük el a tányéron a csirkemellet és a ricottaköpenyes fügéket, majd locsoljuk meg a narancsmártással. Citromfűvel díszítve tálaljuk.
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 11813
- Feltöltés dátuma: 2008. július 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
NS
17513 recept
Megmaradt a polcomon néhány darab szép füge, s az ugyancsak megmaradt ricottával együtt ezt a köretet ötlöttem ki. Könnyed gyümölcsös köret, s pompásan kiegészíti a vaníliával ízesített csirkemellet.