r
Nosalty Logó

Füge ricotta-köpenyben vaníliás csirkemellel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Füge ricotta-köpenyben vaníliás csirkemellel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1062 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2123 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1939.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    509 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    860 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.9 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    861.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    545 micro
  • β-crypt
    344 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    652 micro
Összesen 1062 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.8 g

Zsír

  • Összesen
    51.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    809 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3878.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    1019 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    1720 mg
  • Nátrium
    580 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.8 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1723.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    605 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    365 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    784 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    1091 micro
  • β-crypt
    687 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1304 micro
Összesen 2123 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk le hideg vízzel a csirkemellfilét, majd konyhapapírral alaposan töröljük szárazra. Vágjuk le a filé alatt rejlő lelógó húst. A mellet süssük meg egy forró serpenyőben 2 csepp olívaolajon minden oldaláról. Sütés közben fűszerezzük sóval és borssal. Készítsünk elő egy nagy alufóliát, vágjuk fel a vaníliarudat, s helyezzük el az alufólián. Helyezzük rá a vaníliarúddarabokra a csirkemellet, s locsoljuk meg néhány csepp citromlével. Csomagoljuk össze, s előmelegített sütőben kb. 150°C-on mérettől függően kb. 15 perc alatt hagyjuk teljesen átsülni.
  2. Kavarjuk össze a ricottát csomómentesen a liszttel, egy csipet frissen reszelt szerecsendióval, egy csipet sóval, egy egész tojással és egy tojássárgájával. Hámozzuk meg a fügét úgy, hogy ne maradjon rajta lila és zöld folt. Hempergessük meg lisztben, rázzuk le alaposan, majd egy kanál segítségével forgassuk meg a ricottás masszában. Forró, enyhén forrásban lévő sós vízben főzzük a ricottával bevont fügéket kb. 10 percig.
  3. A narancsmártáshoz filézzünk ki egy narancsot, a másik kettőt pedig csavarjuk ki, majd a levét szűrjük le egy szűrőn keresztül. Főzzük el kb. felére a levét, majd oldjuk fel benne a barna cukrot, s öntsük hozzá a narancslikőrt. Újból főzzük el kb. felére, majd a főzést leállítva kavarjuk el benne a tejszínt.
  4. Miután átsült a csirkemellfilé, vegyük ki a sütőből, s a fóliában maradt levet öntsük a narancsmártáshoz. Adjuk a narancsmártásba a narancsfiléket, hogy átmelegedhessenek. A ricottás fügét egy szűrő segítségével vegyük ki a vízből, majd konyhapapíron csepegtessük le. Helyezzük el a tányéron a csirkemellet és a ricottaköpenyes fügéket, majd locsoljuk meg a narancsmártással. Citromfűvel díszítve tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11813
  • Feltöltés dátuma: 2008. július 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megmaradt a polcomon néhány darab szép füge, s az ugyancsak megmaradt ricottával együtt ezt a köretet ötlöttem ki. Könnyed gyümölcsös köret, s pompásan kiegészíti a vaníliával ízesített csirkemellet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...