r
Nosalty Logó

Fruzsi olvadós belsejű csokitortája

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Húsgolyó
Fruzsi olvadós belsejű csokitortája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 44% Zsír

Csokitortához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 642 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 44% Zsír

Csokitortához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 6427 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 44% Zsír

Csokitortához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 403 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    54.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 642 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.9 g

Zsír

  • Összesen
    549.1 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    134 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4067.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    908 mg
  • Foszfor
    2023 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    334.6 g
  • Cukor
    247 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1694 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    949 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1617 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    931 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1517 micro
Összesen 6427 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 403 kcal

Hozzávalók

Csokitortához

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Csokitortához

  1. Összekeverjük a csokitorta hozzávalóit. Lágy margarint használjunk!
  2. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük a kész masszát.
  3. Előmelegített sütőben, 180°C-on, alul-felül sütésen 30-40 percig, rendszeres ránézéssel készre sütjük.
  4. Várjunk minimum 1-2 órát, míg kihűl.

Krémhez

  1. Összekeverjük a mascarpone-t a cukorral és a vanília aromával.
  2. Rákenjük. és szépen eloszlatjuk a kihűlt csokitorta alapon.

Díszítéshez

  1. Megszórjuk szeletelt mandulával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1040
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fruzsi olvadós belsejű csokitortája
Húsgolyó 6 recept

Drága barátnőm, Fruzsi ezt a tortát készítette a 23. szülinapomra. Bár az ő receptje 30 dkg cukrot tartalmaz, én kevesebbel készítem, hiszen mindig törekszem a minimális cukor használatra. :) Ezenkívül darált mandulával is készíthető, de nekem van saját dióm (és drága Nagypapám, aki meg is darálja...), így adott volt, mivel fogom készíteni.

Hozzávalók

Csokitortához

Krémhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...