r
Nosalty Logó

Friss zöldborsóleves nokedlival

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Morzsácska
Friss zöldborsóleves nokedlival
adag
Előkészítés
perc
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Leves

Nokedli

Összesen 312 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Leves

Nokedli

Összesen 941 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Leves

Nokedli

Összesen 54 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1578.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    1123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    462.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    721 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    298 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    2497 micro
  • β-karotin
    7106 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3577 micro
Összesen 312 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4734.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    727 mg
  • Nátrium
    3368 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1388.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    231 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    893 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    491 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    7490 micro
  • β-karotin
    21318 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    10731 micro
Összesen 941 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    444 micro
  • β-karotin
    1264 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    636 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

Leves

Nokedli

Elkészítés

Leves

  1. A zöldségeket tisztítjuk, pucoljuk, felvágjuk.
  2. Olajon a vékony karikára vágott répákat kb. 20 perc alatt, alacsony hőfokon, fedő alatt, néha megkavarva pároljuk. Utána kb. 5 percre a borsót is hozzáadva átpároljuk.
  3. A párolt zöldségekre lisztet szórunk, jól átforgatjuk, majd a pirospaprikával is jól beforgatjuk.
  4. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje, beletesszük a leveskockát, a fűszereket, és fedő alatt, alacsony hőfokon puhára főzzük a zöldségeket.
  5. A csokor petrezselymet a főzés vége felé tesszük bele.

Nokedli

  1. Keverjük össze a tojást, a sót és a lisztet jól. Annyi liszt kell, amennyit felvesz a tojás, és egy sűrű, tésztaszerű masszát kapunk.
  2. A levesbe szaggatjuk egy kiskanál segítségével, és megfőzzük kb. 3-5 perc alatt. Aki sok nokedlit szeret benne, az készítheti 2 tojással is.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7673
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 03.

Ajánló

Leveseseknek mindenképp. Nagyon egyszerű elkészíteni! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Friss zöldborsóleves nokedlival
Morzsácska 39 recept

Gyerekkorom kedvence. Főleg nyáron, ha maradt ebédről egy kevés, langyosan, vacsorára. :) Igazán finom, ha az összes hozzávaló friss, zsenge.

Hozzávalók

Leves

Nokedli

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...