r
Nosalty Logó

Friss paradicsomos tészta 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Friss paradicsomos tészta 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 709 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 4258 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1770 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    915 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    406.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    327 micro
  • β-karotin
    2153 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    31689 micro
  • Lut-zea
    470 micro
Összesen 709 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.8 g

Zsír

  • Összesen
    149.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10619.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    368 mg
  • Kálcium
    1536 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    737 mg
  • Foszfor
    2418 mg
  • Nátrium
    5492 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    567.8 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    2440.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1632 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    377 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    293 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1580 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    1963 micro
  • β-karotin
    12916 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    190134 micro
  • Lut-zea
    2823 micro
Összesen 4258 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    363 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5342 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát kisebb kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük. A sonkát is felkockázzuk.
  2. A paradicsomokat kb. 1 percre forró vízbe tesszük, majd hideg vízben lehűtjük, és meghámozzuk. Félbevágjuk (fás részét kivágjuk), majd felkockázzuk (ne túl kicsire).
  3. Egy nagy wokban (vagy más nagy, teflonos edényben) az olívaolajon a hagymát kicsit megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát is. Amikor már üvegesedik, hozzáadjuk a sonkát.
  4. Párszor átkeverjük, és hozzáadjuk a paradicsomot. Kb. 5 percig többször kevergetve főzzük.
  5. Hozzáadjuk a bort, és még 5 percig főzzük.
  6. Ráöntjük a paradicsompürét és a fűszereket. Közepes lángon tovább főzzük. Gyakran átkeverjük.
  7. Ételízesítős vízben kifőzzük a tésztát. Al dente!!! Olajat és külön sót ne tegyünk a vízbe!
  8. Amikor a tészta megfőtt, a szószt sem kell tovább főzni. A tésztát leszűrjük, de nem engedünk rá hideg vizet!
  9. A forró tésztára szedjük a szintén forró paradicsomszószt, és reszelt sajtot teszünk rá.
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 18920
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 09.

Ajánló

A sonka elhagyható, ha valaki vega. Vagy rakhatunk bele gombát is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az egyik paradicsomos tészta-receptem...  A lényege a friss, igazi paradicsomos íz! Jó étvágyat hozzá!:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...