r
Nosalty Logó

Frijolemole - Mexikói babpüré

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Frijolemole - Mexikói babpüré
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 947 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 153 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    257 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 95 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3458.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    617 mg
  • Nátrium
    2402 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    368.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1166 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    549 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 947 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    561.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    418 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csicseriborsót legalább egy éjszakára beáztatjuk. Másnap friss vízben feltesszük főni. Forrástól számítva 45 perc alatt megfő. Leszűrjük, hagyjuk langyosra hűlni. Ha konzerv csicseriborsót használunk, csak szűrjük le.
  2. Közben a hagymát apró kockákra vágjuk, és olívaolajban üvegesre pároljuk.
  3. A fokhagymát megtisztítjuk, és felszeleteljük. A paradicsomot apró kockákra vágjuk. A lime-ok levét kifacsarjuk.
  4. A csicseriborsót a párolt hagymával és az alatta lévő olajjal, a fokhagymával, paradicsommal, limelével, joghurttal, sóval, korianderrel, borssal és vízzel összeturmixoljuk. Több részletben is lehet, ha szükséges. A limelevet és vizet keverjük alulra, így a turmixgép könnyebben pürésíti.
  5. A chilit félbevágjuk, magját kikaparjuk. A húsát apróra kockázzuk, és a csicseriborsó keverékhez adjuk.
  6. Légmentesen záródó dobozban 2 napig eláll a hűtőben.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3258
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 23.

Ajánló

Kenyérre kenve, paprikát, uborkát, csipszet belemártva, saláta mellett kenyérrel tálalhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mexikói hummus. A csípős ízek kedvelőinek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...