Frankfurti rakott kel fzizu konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
250g kelkáposzta54 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
100g rizs358 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
100g virsli269 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
21 kcal
Összesen
1079
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
1000g kelkáposzta216 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
400g rizs1432 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
400g virsli1076 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
400g tejföl792 kcal
-
100g sűrített paradicsom82 kcal
Összesen
4315
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
38.9g kelkáposzta8 kcal
-
3.1g sárgarépa1 kcal
-
15.6g rizs56 kcal
-
3.9g füstölt szalonna25 kcal
-
3.5g vöröshagyma1 kcal
-
15.6g virsli42 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
15.6g tejföl31 kcal
-
3.9g sűrített paradicsom3 kcal
Összesen
167
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 28.8 g
Zsír
-
Összesen 61.3 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2066.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 462 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 480 mg
-
Nátrium 938 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 386.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 471 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 144 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 411 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 626 micro
-
β-karotin 2925 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 7191 micro
-
Lut-zea 204 micro
Összesen
1079
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 115.3 g
Zsír
-
Összesen 245.3 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 96 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 590 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8264.4 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 201 mg
-
Kálcium 1846 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 478 mg
-
Foszfor 1922 mg
-
Nátrium 3752 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 418.4 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 1544.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1886 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 292 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 578 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1642 micro
-
Kolin: 225 mg
-
Retinol - A vitamin: 803 micro
-
α-karotin 2505 micro
-
β-karotin 11701 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 28765 micro
-
Lut-zea 818 micro
Összesen
4315
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 321.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 146 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 97 micro
-
β-karotin 455 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1119 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
167
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db kelkáposzta
-
1 közepes db sárgarépa
-
40 dkg rizs
-
10 dkg füstölt szalonna
-
1 közepes db vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
-
4 dl tejföl
-
10 dkg sűrített paradicsom
Elkészítés
- Káposztát, sárgarépát feldaraboljuk, és sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük.
- A szalonnakockáknak kiolvasztjuk a zsírját, majd mellédobjuk a hagymát, és megfonnyasztjuk. Beletesszük a virslit is, sóval, borssal ízesítjük, összepirítjuk, majd beletesszük az összeaprított petrezselymet. A tejfölben elkeverjük a paradicsompürét, megsózzuk.
- Egy tűzálló tálat kiolajozunk, beleterítjük a káposzta felét. Erre jön a rizs fele, majd a virslis keverék. Meglocsoljuk a tejföl felével. Majd újból rizs és a káposzta. Rátesszük a tejfölt.
- 180 fokos sütőben 25 perc alatt világosra sütjük, kockákra vágva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8505
- Feltöltés dátuma: 2013. április 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Szeretjük a káposztát, és nem akarok (pedig el tudnám viselni) mindig hússal főzni! Tudom, hogy a virsli is az, de nekem nem számít húsos ételnek!:)