r
Nosalty Logó

Frankfurti rakott kel fzizu konyhájából

NS
Frankfurti rakott kel fzizu konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1079
Kalória
28.8g
Fehérje
104.6g
Szénhidrátok
61.3g
Zsír
386.1g
Víz
147.5g
Koleszterin
11g
Rost
12.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1079 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4315 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 167 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    61.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2066.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    938 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    386.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    471 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    411 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    626 micro
  • β-karotin
    2925 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 1079 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    115.3 g

Zsír

  • Összesen
    245.3 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    590 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8264.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    1846 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    478 mg
  • Foszfor
    1922 mg
  • Nátrium
    3752 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418.4 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    1544.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1886 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    292 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    578 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1642 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    803 micro
  • α-karotin
    2505 micro
  • β-karotin
    11701 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    28765 micro
  • Lut-zea
    818 micro
Összesen 4315 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    455 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1119 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 167 kcal

Elkészítés

  1. Káposztát, sárgarépát feldaraboljuk, és sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük.
  2. A szalonnakockáknak kiolvasztjuk a zsírját, majd mellédobjuk a hagymát, és megfonnyasztjuk. Beletesszük a virslit is, sóval, borssal ízesítjük, összepirítjuk, majd beletesszük az összeaprított petrezselymet. A tejfölben elkeverjük a paradicsompürét, megsózzuk.
  3. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, beleterítjük a káposzta felét. Erre jön a rizs fele, majd a virslis keverék. Meglocsoljuk a tejföl felével. Majd újból rizs és a káposzta. Rátesszük a tejfölt.
  4. 180 fokos sütőben 25 perc alatt világosra sütjük, kockákra vágva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Szeretjük a káposztát, és nem akarok (pedig el tudnám viselni) mindig hússal főzni! Tudom, hogy a virsli is az, de nekem nem számít húsos ételnek!:)

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...