Frankfurti leves Évi néni konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
1g olívaolaj9 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
19g bacon74 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
25g burgonya14 kcal
-
125g zöldség alaplé9 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
24 kcal
-
38g füstölt virsli101 kcal
-
25g tejföl50 kcal
Összesen
286
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
8g olívaolaj71 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
150g bacon590 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
1000g zöldség alaplé70 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
700g kelkáposzta levél189 kcal
-
300g füstölt virsli807 kcal
-
200g tejföl396 kcal
Összesen
2280
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
3.4g vöröshagyma1 kcal
-
5.7g bacon22 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
7.5g burgonya4 kcal
-
37.7g zöldség alaplé3 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
26.4g kelkáposzta levél7 kcal
-
11.3g füstölt virsli30 kcal
-
7.5g tejföl15 kcal
Összesen
85
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 21.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1269.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 163 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 166 mg
-
Nátrium 881 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 153.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 532 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
286
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.1 g
Zsír
-
Összesen 174.4 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 415 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10158.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 129 mg
-
Kálcium 1304 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 325 mg
-
Foszfor 1326 mg
-
Nátrium 7046 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.5 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1227.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 852 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 262 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 493 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 619 micro
-
Kolin: 221 mg
-
Retinol - A vitamin: 496 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4253 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 565 micro
Összesen
2280
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 382.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 265 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 160 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
85
kcal
Hozzávalók
-
1 ek olívaolaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
20 dkg burgonya
-
1 l zöldség alaplé
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál majoranna
-
30 dkg füstölt virsli
Elkészítés
- Egy kanál olajon feltesszük dinsztelődni a felkockázott vöröshagymát. A szalonnát is kockákra vágjuk, majd a hagymához adjuk. Követi a szeletelt fokhagyma.
- A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, hozzáadjuk a sülő hagymához.
- A kellevelekből az ereket kivágjuk, a levelet csíkokra szeljük, hozzáadjuk a burgonyához, majd felöntjük alaplével, fűszerezzük, lefedve addig főzzük, míg a kellevél megpuhul. Ekkor botmixerrel kicsit megtörjük a levelek egy részét, hogy az sűrítse be a levest.
- A tejfölhöz kevés levet merünk, csomómentesre keverjük, visszatöltjük a levesbe, elkeverjük, átforraljuk.
- A virslit ujjnyi vastag karikákra vágjuk, és szintén csak rottyanásig főzzük a levesbe.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 268
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 37
- Össznézettség: 116749
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Megláttam egy szép fej friss kelkáposztát. Eszembe jutott a gyermekkoromban a menzán gyakran tálalt frankfurti leves, és hogy én még sohasem főztem ezt meg. Azonnal fakanalat ragadtam. Reménykedtem benne, hogy a fiamnak a virsli miatt el tudom sütni. Kiderült, hogy barátjánál gyakran eszik frankfurti levest, és szereti.