Frankfurti leves 6. - római köménnyel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
38g marha alaplé0 kcal
-
13g víz0 kcal
-
125g kelkáposzta27 kcal
-
63g virsli168 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
4g disznózsír34 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
75g burgonya43 kcal
-
38g főzőtejszín49 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
503
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
150g marha alaplé0 kcal
-
50g víz0 kcal
-
500g kelkáposzta108 kcal
-
250g virsli673 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
15g disznózsír135 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2012
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
9.7g marha alaplé0 kcal
-
3.2g víz0 kcal
-
32.4g kelkáposzta7 kcal
-
16.2g virsli44 kcal
-
6.5g füstölt szalonna42 kcal
-
1g disznózsír9 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
19.5g burgonya11 kcal
-
9.7g főzőtejszín13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
131
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 14.5 g
Zsír
-
Összesen 40.5 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1157.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 256 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 246 mg
-
Nátrium 572 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 223.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 609 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
503
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 57.9 g
Zsír
-
Összesen 161.9 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 322 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4630.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 1022 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 226 mg
-
Foszfor 985 mg
-
Nátrium 2286 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 893 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 546 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 178 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 282 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 371 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 343 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2436 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 333 micro
Összesen
2012
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 300.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 148 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
131
kcal
Hozzávalók
-
1.5 dl marha alaplé
-
0.5 dl víz
-
1 kis db kelkáposzta
-
25 dkg virsli
-
10 dkg füstölt szalonna
-
1 ek disznózsír
-
1 evőkanál finomliszt
-
4 gerezd fokhagyma
-
3 közepes db burgonya
-
1.5 dl főzőtejszín
-
1 késhegynyi római kömény
-
1 késhegynyi őrölt fűszerkömény
Elkészítés
- A megmosott kelkáposztaleveleket kb. 1,5 cm széles csíkokra szeleteljük és forró vízzel leforrázzuk.
- Közben a levest a vízzel felmelegítjük, amikor forrni kezd a leszűrt kelkáposzta csíkokat a levesbe szedjük.
- A virslikarikákat és a szalonnacsíkokat a zsíron kicsit megpirítjuk és a levesbe tesszük.
- A megtisztított burgonyát kb. 2,5X2,5 cm nagyságú kockákra vágjuk és a leveshez adjuk, fűszerezzük a köményekkel (a római köménnyel vigyázunk, elég intenzív az íze), borssal és sóval ha szükséges, majd közepes lángon addig főzzük, míg a burgonya meg nem puhul, addigra a kelkáposzta is kellően puha lesz.
- Zsíron (ami a szalonna és a virsli pirításából megmaradt) a zúzott fokhagymát kicsit átmelegítjük, hozzá adjuk a lisztet, elkeverjük, felöntjük tejszínnel, esetleg egy kevés levessel, csomómentesre keverjük és hozzá adjuk a leveshez, amikor forrni kezd levesszük a tűzről.
- 15 perc pihentetés után tálaljuk.
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 19921
- Feltöltés dátuma: 2010. november 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A megszokottól kicsit eltérően készítettem a frankfurti levest. Alapjául húslevest, ízesítőül kevés római köményt, a sűrítéshez pedig tejszínt használtam. A felkarikázott virslit és a felcsíkozott szalonnát kevés zsíron megpirítottam. Elégedett voltam a végeredménnyel, a menzai frankfurti leveshez nem sokban hasonlított:)