Frankfurti koszorú ahogy Eszti készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 4% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 21% Zsír
A genovai piskótához:
-
8g finomliszt30 kcal
-
48 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
19g porcukor73 kcal
-
1g víz0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
14g vaj99 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
42g meggylekvár116 kcal
-
10g cseresznye6 kcal
A sziruphoz
A grillázshoz
A vajkrémhez
-
10g tojássárgája32 kcal
-
9g víz0 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
3g pálinka6 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1011
kcal
- 4% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 21% Zsír
A genovai piskótához:
-
100g finomliszt364 kcal
-
150g étkezési keményítő572 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
225g porcukor871 kcal
-
12g víz0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
165g vaj1183 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
500g meggylekvár1390 kcal
-
120g cseresznye70 kcal
A sziruphoz
A grillázshoz
A vajkrémhez
-
120g tojássárgája386 kcal
-
110g víz0 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
360g vaj2581 kcal
-
4g vaníliaaroma0 kcal
-
32g pálinka74 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
12122
kcal
- 4% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 21% Zsír
A genovai piskótához:
-
3g finomliszt11 kcal
-
4.6g étkezési keményítő17 kcal
-
10g tojás13 kcal
-
6.8g porcukor27 kcal
-
0.4g víz0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
15.2g meggylekvár42 kcal
-
3.7g cseresznye2 kcal
A sziruphoz
A grillázshoz
A vajkrémhez
-
3.7g tojássárgája12 kcal
-
3.3g víz0 kcal
-
4.6g porcukor18 kcal
-
11g vaj79 kcal
-
0.1g vaníliaaroma0 kcal
-
1g pálinka2 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
370
kcal
- 4% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 56.9 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 293 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 412 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 205 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 118.6 g
-
Cukor 89 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 80.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 377 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 177 mg
-
Retinol - A vitamin: 369 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
1011
kcal
- 4% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 119.4 g
Zsír
-
Összesen 682.5 g
-
Telített zsírsav 304 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 175 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 168 g
-
Koleszterin 3511 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4944.3 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 229 mg
-
Kálcium 887 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 587 mg
-
Foszfor 2455 mg
-
Nátrium 729 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1422.9 g
-
Cukor 1065 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 969.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4519 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 500 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 707 micro
-
Kolin: 2122 mg
-
Retinol - A vitamin: 4433 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 1013 micro
-
β-crypt 66 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2912 micro
Összesen
12122
kcal
- 4% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 20.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 150.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.3 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 138 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
370
kcal
Hozzávalók
A genovai piskótához:
-
100 g finomliszt
-
150 g étkezési keményítő
-
6 db tojás
-
225 g porcukor
-
4 teáskanál víz
-
1 ek citromhéj
-
165 g vaj
-
só ízlés szerint
A töltelékhez
-
500 g meggylekvár
-
12 dkg cseresznye
A sziruphoz
A grillázshoz
A vajkrémhez
-
6 db tojássárgája
-
110 ml víz
-
150 g porcukor
-
360 g vaj
-
4 ml vaníliaaroma
-
4 ek pálinka
-
1 csipet só
Elkészítés
A genovai piskótához:
- A grillázshoz a cukrot a vízzel elkeverjük, vastag falú lábosban felolvasztjuk és felforraljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott diót (a mogyoró még jobb). Ritkán megkeverve addig forraljuk alacsony lángon, amíg aranyszínű nem lesz. Utána egy alufóliával befedett vágódeszkára simítjuk, majd egy éjszakát állni hagyjuk, hogy megdermedjen.
- A tésztához a tojásokat egy tűzálló tálba ütjük, megsózzuk és hozzáadjuk a cukrot. Gyöngyöző víz felett kézi mixerrel addig keverjük, míg kétszeres mennyiségű, sűrű krémet nem kapunk. Levesszük a tálat a vízről, és nagy sebességgel addig keverjük, míg ki nem hűl. Hozzáadjuk a citromhéjat, és további 15 percig keverjük. Lassan hozzászitáljuk a liszt és keményítő keverékét, óvatosan beleforgatjuk. Végül kanalanként beleforgatjuk az olvasztott vajat. Kizsírozott, kilisztezett, középen lyukas tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 45 percig sütjük 175 fokon.
- A szirup hozzávalóit összeforraljuk (125 g cukor, 125 ml víz, 4 tk pálinka).
- A krémhez a tojások sárgáját egy csipet sóval addig keverjük, amíg halvány színű, habos nem lesz. A vizet a cukorral felforraljuk. A forró szirupot vékony sugárban hozzáöntjük a tojásos keverékhez, miközben mixerrel keverjük. Egy másik tálban a szobahőmérsékletű vajat kikeverjük a vaníliával, és kanalanként hozzáadjuk a tojáskrémet. Végül beleöntjük a pálinkát.
- A tésztát 4 részre vágjuk, az alsó lapot megöntözzük a sziruppal, megkenjük a lekvárral, befedjük a krém ¼ részével, ráhelyezzük a következő réteget. Így járunk el, amíg a tetejét rá nem rakjuk. Utána megöntözzük a maradék sziruppal, bekenjük a maradék krémmel és megszórjuk a grillázzsal, amit miután megszáradt, robotgépben összeaprítunk. A meggyszemekkel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1483
- Feltöltés dátuma: 2014. január 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Apukám születsénapjára készítettem. Nagy sikert aratott :)