Frankföldi sertéslapocka
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
sörös
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
375g sertéslapocka885 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
65g zeller23 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g fekete bors1 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
2g rozmaring2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2g só0 kcal
-
188g alaplé13 kcal
-
25g barna sör11 kcal
Összesen
982
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
1500g sertéslapocka3540 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
-
1g majoranna1 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
7g só0 kcal
-
750g alaplé53 kcal
-
100g barna sör43 kcal
Összesen
3932
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
49g sertéslapocka116 kcal
-
5.9g vöröshagyma2 kcal
-
5.2g sárgarépa2 kcal
-
2.9g fehérrépa2 kcal
-
8.5g zeller3 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.2g rozmaring0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
24.5g alaplé2 kcal
-
3.3g barna sör1 kcal
Összesen
128
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 66.6 g
Zsír
-
Összesen 67.9 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 266 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2731.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 792 mg
-
Nátrium 1608 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 397.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 308 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 263 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 241 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 2957 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
982
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 266.3 g
Zsír
-
Összesen 271.8 g
-
Telített zsírsav 94 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 120 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 1065 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10926.6 g
-
Cink 42 mg
-
Szelén 388 mg
-
Kálcium 485 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 388 mg
-
Foszfor 3169 mg
-
Nátrium 6431 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1589.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1232 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 1050 micro
-
K vitamin: 133 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 12 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 62 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 218 micro
-
Kolin: 963 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11827 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 388 micro
Összesen
3932
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 356.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 210 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 162 micro
-
β-karotin 386 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
128
kcal
Hozzávalók
-
2 db vöröshagyma
-
2 db sárgarépa
-
1 db fehérrépa
-
1 db zeller
-
4 db szegfűszeg
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál köménymag
-
1 csipet szerecsendió
-
2 db babérlevél
-
1 tk só
-
100 ml barna sör
Elkészítés
- A húst megmossuk, szárazra töröljük, éles késsel sűrűn egymás mellett párhuzamosan, egyszer hosszában, egyszer széltében bevágjuk nem túl mélyen a bőrt.
- A köményt egy mozsárba tesszük, és elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a borst, majorannát, szerecsendiót, 1 gerezd fokhagymát, és sűrű pasztává dolgozzuk. A húst (bőr kivétele nélkül) jól bedörzsöljük a fűszeres pasztával, jól zárodó edénybe tesszük, és éjszakára a hűtőben hagyjuk pácolodni.
- Melegítsük elő a sütőt 250 fokra. A zellert és a répákat megpucoljuk, mossuk, majd durva kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, és mindegyikbe 2-2 szegfűszeget szúrunk.
- A húst egy tepsibe rakjuk, a felaprított zöldségeket, a hagymát, 1 gerezd fokhagymát, a rozmaringot és a babérlevelet köré szórjuk. Felöntjük egy kis levessel, és a sütő legalsó sínjére toljuk.
- 15 perc múlva a sütőt 150 fokra állítjuk, és további 180 percig sütjük. Mikor látjuk hogy a lé elpárolgott és a szaft barnul, öntsünk hozzá ismét forró levest, de minden alkalommal csak keveset. Közben locsolgassuk a húst a sült szafttal.
- A húst leöntjük a sör felével, további 15 percig sütjük, majd ráöntjük a maradék sört és további 30 percig sütjük.
- A sütési idő leteltével a húst alufóliába csomagoljuk, és 10 percet pihentetjük.
- A sült szaftot a zöldségekkel és egy kis levessel felfőzzük, egy lábasba szűrjük, a zöldségekből valamennyit átpasszírozunk a szitán és főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik. Sóval, borssal ízesítjük.
- A húst egy éles kés segítségével levágjuk a csontról, majd szeletekre vágjuk, és a szafttal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 240 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 115
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 17850
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy igazi bajor specialitás Bamberg környékéről. Ha a bőr nem elég ropogós, 5-10 peccel a sütési idő lejárta előtt bekapcsolhatjuk a grillt is.