Franciakrémes kosárka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
25g cukor97 kcal
-
38g sertészsír338 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
18 kcal
A krémhez
A tejkaramellához
-
75g cukor290 kcal
-
125g tej70 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
11g tejszínhab29 kcal
Összesen
1588
kcal
- 7% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
100g cukor387 kcal
-
150g sertészsír1353 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
71 kcal
A krémhez
A tejkaramellához
-
300g cukor1161 kcal
-
500g tej280 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
45g tejszínhab116 kcal
Összesen
6347
kcal
- 7% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
3.8g cukor15 kcal
-
5.7g sertészsír52 kcal
-
4.2g tojás5 kcal
-
15.3g finomliszt56 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
A krémhez
-
3.4g vaníliás pudingpor13 kcal
-
30.5g tej17 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
A tejkaramellához
-
11.5g cukor44 kcal
-
19.1g tej11 kcal
-
1.9g vaj14 kcal
-
1.7g tejszínhab4 kcal
Összesen
243
kcal
- 7% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 23.6 g
Zsír
-
Összesen 61.9 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1243.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 525 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 321 mg
-
Nátrium 323 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 226.8 g
-
Cukor 129 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 41.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 145 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 143 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 140 micro
Összesen
1588
kcal
- 7% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 94.6 g
Zsír
-
Összesen 247.7 g
-
Telített zsírsav 108 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 644 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4973.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 172 mg
-
Kálcium 2102 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 1282 mg
-
Nátrium 1291 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 907.1 g
-
Cukor 516 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 164.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 581 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 240 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 152 micro
-
Kolin: 418 mg
-
Retinol - A vitamin: 573 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 98 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 559 micro
Összesen
6347
kcal
- 7% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 189.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.6 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 6.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
243
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
10 dkg cukor
-
2 db tojás
-
40 dkg finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
A krémhez
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
8 dl tej
-
6 ek cukor
A tejkaramellához
Elkészítés
A tésztához
- A 2 egész tojást a cukorral habosra keverjük.
- A liszthez adjuk a sütőpor, majd a többi hozzávalót, és szépen, óvatosan összegyúrjuk.
- Ha a tészta összeállt, diónyi nagyságú golyókat formázunk, majd kilapítjuk, és a kiolajozott formába egyengetjük.
- Betesszük a sütőbe 180 fokra és hőlégkeveréses üzemmódba, ha van ilyen fokozat a sütőn, 10-15 perc alatt kész van.
- A pudingot a szokásos módon elkészítjük, és a kihűlt formákba öntjük.
- A karamella készítése a legidőigényesebb: a cukrot megolvasztjuk, és mikor már szép sötét színe van, óvatosan hozzáöntjük a tejet, majd a vajat, és kevergetjük, míg felforr, majd lassú tűzön rotyogtatjuk keverés nélkül addig, amíg szép sötét karamell színe nem lesz és az állaga is sűrűbb.
- Ezután dermesztjük, szikkasztjuk egy kicsit, de figyeljünk rá, hogy még kanalazható legyen, ilyen formában helyezzük a puding tetejére.
- A süteményt a végén tejszínhabbal díszítjük. Akinek van türelme, kis húzott karamell díszítéseket is csinálhat.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 1969
- Feltöltés dátuma: 2013. március 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Az alaprecept a keresztmamámtól maradt rám, és én egy kicsit felturbóztam:), nagyon finom lett a végeredmény. Az a jó ebben a tésztareceptben, hogy mindenfélével meg lehet tölteni, pl. gyümölcsökkel is, mindenhogyan nagyon finom és mutatós kis kosarakat kapunk.:) Ha nem szeretünk karamellát készíteni, mert időigényes és gyors sütire vágyunk, készen kapható karamell öntettel meglocsolva is fogyaszthatjuk.