r
Nosalty Logó

Franciakrémes kosárka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Franciakrémes kosárka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tejkaramellához

Összesen 1588 kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tejkaramellához

Összesen 6347 kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tejkaramellához

Összesen 243 kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    61.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1243.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    525 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.8 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 1588 kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    94.6 g

Zsír

  • Összesen
    247.7 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    644 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4973.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    2102 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    1282 mg
  • Nátrium
    1291 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    907.1 g
  • Cukor
    516 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    581 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    418 mg
  • Retinol - A vitamin:
    573 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    559 micro
Összesen 6347 kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tejkaramellához

Elkészítés

A tésztához

  1. A 2 egész tojást a cukorral habosra keverjük.
  2. A liszthez adjuk a sütőpor, majd a többi hozzávalót, és szépen, óvatosan összegyúrjuk.
  3. Ha a tészta összeállt, diónyi nagyságú golyókat formázunk, majd kilapítjuk, és a kiolajozott formába egyengetjük.
  4. Betesszük a sütőbe 180 fokra és hőlégkeveréses üzemmódba, ha van ilyen fokozat a sütőn, 10-15 perc alatt kész van.
  5. A pudingot a szokásos módon elkészítjük, és a kihűlt formákba öntjük.
  6. A karamella készítése a legidőigényesebb: a cukrot megolvasztjuk, és mikor már szép sötét színe van, óvatosan hozzáöntjük a tejet, majd a vajat, és kevergetjük, míg felforr, majd lassú tűzön rotyogtatjuk keverés nélkül addig, amíg szép sötét karamell színe nem lesz és az állaga is sűrűbb.
  7. Ezután dermesztjük, szikkasztjuk egy kicsit, de figyeljünk rá, hogy még kanalazható legyen, ilyen formában helyezzük a puding tetejére.
  8. A süteményt a végén tejszínhabbal díszítjük. Akinek van türelme, kis húzott karamell díszítéseket is csinálhat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 1969
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alaprecept a keresztmamámtól maradt rám, és én egy kicsit felturbóztam:), nagyon finom lett a végeredmény. Az a jó ebben a tésztareceptben, hogy mindenfélével meg lehet tölteni, pl. gyümölcsökkel is, mindenhogyan nagyon finom és mutatós kis kosarakat kapunk.:) Ha nem szeretünk karamellát készíteni, mert időigényes és gyors sütire vágyunk, készen kapható karamell öntettel meglocsolva is fogyaszthatjuk.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tejkaramellához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...