r
Nosalty Logó

Francia zöldbabos burgonyasaláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Barkóca
Francia zöldbabos burgonyasaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 303 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1210 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    249 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    226 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    979 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1680 micro
Összesen 303 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    66 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1981.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    652 mg
  • Nátrium
    724 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    996 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    269 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    905 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    401 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    325 micro
  • β-karotin
    3916 micro
  • β-crypt
    346 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6721 micro
Összesen 1210 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    459 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Héjában megfőzzük a burgonyát, meghámozzuk, felszeleteljük, és kicsit hagyjuk kihűlni.
  2. A mirelit zöldbabot 10-15 perc alatt só nélkül megfőzzük, levét lecsöpögtetjük és kihűtjük.
  3. Egy nagyobb salátástálba helyezzük a burgonyát, a babot, az apró szeletekre vágott zöldpaprikát, a hagymát és a lecsöpögtetett kukoricát.
  4. Hozzáadjuk a majonézt, megsózzuk, megborsozzuk, átkeverjük.
  5. Hozzáadjuk a citrom levét, még egyszer átkeverjük.
  6. Fogyasztás előtt beszórjuk petrezselyemzölddel (nem feltétlenül szükséges).
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1385
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Francia zöldbabos burgonyasaláta
Barkóca 2 recept

Az eredeti recept egy 80-as években megjelent francia szakácskönyvből való. Azóta a kedvencünk lett, mert könnyebb és ízletesebb a hagyományos burgonyasalátáknál. Az eredeti recept újburgonyát, újhagymát használ és mentalevéllel szórja meg tálaláskor. Ha nem szeretnénk csípősre, az ereket kivághatjuk a paprikából. Készítettem már kápia paprikával is, amitől még szebb lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...