Francia mustáros csirke
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
200g csirkecomb223 kcal
-
39g sonkahagyma14 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
2g rozmaring2 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
800g csirkecomb890 kcal
-
156g sonkahagyma57 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
10g dijoni mustár6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
66.9g csirkecomb74 kcal
-
13g sonkahagyma5 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
8.4g főzőtejszín11 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0.6g rozmaring1 kcal
-
8.4g fehérbor7 kcal
-
1.3g olívaolaj12 kcal
-
0.8g dijoni mustár1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.5 g
Zsír
-
Összesen 23.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 452.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 206 mg
-
Nátrium 134 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 147.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.9 g
Zsír
-
Összesen 94.8 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 422 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1809.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 229 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 824 mg
-
Nátrium 535 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 590.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 227 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 208 mg
-
Retinol - A vitamin: 211 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 396 micro
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 151.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 49.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Hozzávalók
-
800 g csirkecomb
-
2 db sonkahagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 dl főzőtejszín
-
1 tk kakukkfű
-
1 szál rozmaring
-
2 ek olívaolaj
-
1 ek dijoni mustár
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Egy lábasban, olajon kezdjük el pirítani a bőrétől megszabadított csirkecombot. A legegyszerűbb combfiléből készíteni. Nagyobb mennyiség esetén a pirítás mehet a lábasban és egy serpenyőben egyszerre.
- Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Folyamatosan kevergessük, hogy le ne égjen.
- Fűszerezzük sóval, borssal és jó adag illatos fűszerrel. (Kakukkfű, rozmaring, oregano vagy provence-i fűszerkeverék) Fűszersót vagy ízfokozós fűszerkeveréket NE használjunk!
- Amikor a hús leve elpárolgott, adjunk hozzá egy pohár száraz fehérbort. A gáz maradjon nagy lángon!
- Miután a bor is elpárolgott, engedjük fel annyi vízzel, ami majdnem ellepi. Majd fedő alatt főzzük 10 percig. Ha felforrt, akkor vehetjük lejjebb a gázt.
- 10 perc elteltével adjunk hozzá legalább 1 evőkanál csipős dijoni mustárt, és főzzük még 10 percig.
- 10 perc után ellenőrizzük. Ha a hús megpuhult, öntsük fel 1 dl főzőtejszínnel, és forraljuk át.
- Amennyiben a szósz nem elég sűrű, vegyünk ki egy kicsit, keverjük el 1-2 kávés kanál keményitővel, és forraljuk össze újra. A tejszín és a keményitő hozzáadása után már ne főzzük!
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 1628
- Feltöltés dátuma: 2021. január 19.
Ajánló
Az étel ízhatása az összetevőkön, leginkább a mustáron múlik. Csak csípős dijoni mustárt használjunk hozzá, abból is lehetőleg jobb minőségűt. Magos mustárral nem lesz az igazi, esetleg lehet próbálkozni a magos és a sima csipős mustár keverékével. "Sima" mustárt nem javaslok hozzá. Könnyű száraz fehérbor illik bele, aminek az alkoholtartalma a sütés végére teljesen elpárolog. Adhatunk hozzá csirkemellfilét is: A megfűszerezett mellfilét süssük nagy lángon oldalanként 1,5-2 percig, majd a mustárral egy időben adjuk az combokhoz, így nem lesz szálkás, száraz. Köretnek kockára vágott főtt burgonya illik hozzá. Italnak, pedig a készítéshez is használt könnyű fehér bor a javaslatom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Az étel nem más, mint a francia mustáros nyúl csirkére áthangszerelve. A csirkecombbal (főleg a filézettel) könnyű dolgozni: nem érzékeny, ha kicsi tovább sül vagy fő a kelleténél, az íze pedig sokkal teltebb, mint a csirkemellé. A dijoni csirke barátaink nagy kedvence: vendégeskedés esetén gyakran kérik, hogy ilyennel várjuk őket. Számtalanszor főztem, mindig elfogyott. A csipős mustár és a pohár bor ellenére készíthetjük gyerekeknek és olyanoknak is, akik nem szeretik a csípőset. A mustár ereje és a bor alkohol tartalma a főzés végére teljesen eltűnik, a tejszín pedig selymessé teszi ízt.