r
Nosalty Logó

Francia melegszendvics - Croque monsieur

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Walaky
Francia melegszendvics - Croque monsieur
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 24% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A szendvics:

A besamelmártás:

Összesen 418 kcal
  • 24% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A szendvics:

A besamelmártás:

Összesen 1666 kcal
  • 24% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A szendvics:

A besamelmártás:

Összesen 225 kcal
  • 24% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1562.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    849 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 418 kcal
  • 24% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90 g

Zsír

  • Összesen
    97.7 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6250.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    1711 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    953 mg
  • Nátrium
    3394 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    667 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    657 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 1666 kcal
  • 24% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    847.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

A szendvics:

A besamelmártás:

Elkészítés

A szendvics:

  1. Először a besamelmártást készítjük el: a vajat felolvasztjuk, a lisztet elkavarjuk benne, s lassú tűzön folyamatosan kavargatva, néhány percig melegítjük.
  2. A felforrósított tejet több részletben hozzáöntjük, miközben állandóan kavarjuk, hogy csomómentes legyen.
  3. Közben beletesszük a mustárt is, s közepes tűzön besűrítjük.
  4. Ha kellő sűrűségű, levesszük a tűzről, s a fűszereket hozzáadjuk, elkavarjuk (kóstoljuk meg, ha kell, még tegyünk bele, aminek hiányát érezzük), hagyjuk hűlni.

A besamelmártás:

  1. A kenyérszeletek felére (4 szelet) 1-1 szelet sonkát helyezünk, erre 1-1 evőkanálnyi mártást kenünk, megszórjuk a reszelt sajttal, s a másik négy szelet kenyérrel beborítjuk mindegyiket. (Ha maradna mártás, akkor leemeljük azokat a kenyérszeleteket, amelyekre a sonkát helyeztük, szétosztva mindegyiket megkenjük a maradék mártással, s visszahelyezzük a sonkás szeletre.)
  2. Végül a vajat serpenyőben megolvasztjuk, s két részletben a szendvicsek mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  3. A forró szendvicseket azonnal félbevágjuk, s tálalhatjuk is. Adhatunk mellé salátákat, akár egy gyors főfogásként is tálalhatjuk, ha tükörtojást is sütünk mindegyik tetejére. Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 15640
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy francia eredetű szendvics, mely az 1900-as évek elején tűnt fel Párizsban....többféle változatban lehet készíteni....süthetünk külön mindegyik tetejére 1-1 tükörtojást....akkor croque madame-ot készítünk, fogyasztunk :) - érdekes az elnevezés magyarázata, de itt most nem ragozom tovább -, így is érdemes kipróbálni....mindenesetre, nagyon finom, mindkét változattal.....

Hozzávalók

A szendvics:

A besamelmártás:

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...