r
Nosalty Logó

Francia melegszendvics - Croque monsieur

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Walaky
Francia melegszendvics - Croque monsieur
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 24% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A szendvics:

A besamelmártás:

Összesen 418 kcal
  • 24% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A szendvics:

A besamelmártás:

Összesen 1666 kcal
  • 24% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A szendvics:

A besamelmártás:

Összesen 225 kcal
  • 24% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1562.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    849 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 418 kcal
  • 24% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90 g

Zsír

  • Összesen
    97.7 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6250.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    1711 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    953 mg
  • Nátrium
    3394 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    667 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    657 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 1666 kcal
  • 24% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    847.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

A szendvics:

A besamelmártás:

Elkészítés

A szendvics:

  1. Először a besamelmártást készítjük el: a vajat felolvasztjuk, a lisztet elkavarjuk benne, s lassú tűzön folyamatosan kavargatva, néhány percig melegítjük.
  2. A felforrósított tejet több részletben hozzáöntjük, miközben állandóan kavarjuk, hogy csomómentes legyen.
  3. Közben beletesszük a mustárt is, s közepes tűzön besűrítjük.
  4. Ha kellő sűrűségű, levesszük a tűzről, s a fűszereket hozzáadjuk, elkavarjuk (kóstoljuk meg, ha kell, még tegyünk bele, aminek hiányát érezzük), hagyjuk hűlni.

A besamelmártás:

  1. A kenyérszeletek felére (4 szelet) 1-1 szelet sonkát helyezünk, erre 1-1 evőkanálnyi mártást kenünk, megszórjuk a reszelt sajttal, s a másik négy szelet kenyérrel beborítjuk mindegyiket. (Ha maradna mártás, akkor leemeljük azokat a kenyérszeleteket, amelyekre a sonkát helyeztük, szétosztva mindegyiket megkenjük a maradék mártással, s visszahelyezzük a sonkás szeletre.)
  2. Végül a vajat serpenyőben megolvasztjuk, s két részletben a szendvicsek mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  3. A forró szendvicseket azonnal félbevágjuk, s tálalhatjuk is. Adhatunk mellé salátákat, akár egy gyors főfogásként is tálalhatjuk, ha tükörtojást is sütünk mindegyik tetejére. Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 15564
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy francia eredetű szendvics, mely az 1900-as évek elején tűnt fel Párizsban....többféle változatban lehet készíteni....süthetünk külön mindegyik tetejére 1-1 tükörtojást....akkor croque madame-ot készítünk, fogyasztunk :) - érdekes az elnevezés magyarázata, de itt most nem ragozom tovább -, így is érdemes kipróbálni....mindenesetre, nagyon finom, mindkét változattal.....

Hozzávalók

A szendvics:

A besamelmártás:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...