r
Nosalty Logó

Francia krémes torta - Dóra konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Francia krémes torta - Dóra konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 941 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5643 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 192 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.5 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 941 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    79.9 g

Zsír

  • Összesen
    227.7 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    699 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3810.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    658 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    996 mg
  • Nátrium
    1957 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    831 g
  • Cukor
    602 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1352.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    711 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    448 mg
  • Retinol - A vitamin:
    702 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    738 micro
Összesen 5643 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A tortához: a tojásból a szokásos módon sütünk egy piskótalapot tűpróbáig. (Ez nekem kb. 15 perc gázon 3-4-es fokon.)
  2. A tortakarikát elmossuk, ismét köré rakjuk kihűlés után.
  3. A krémhez: 1 liter vízzel, cukorral megfőzzük a vaníliás pudingport. Ezzel egy időben a tojásfehérjét kemény habbá verjük, összeöntjük még forrón, robotgéppel homogénné keverjük, majd ráöntjük a piskótára, hűtőbe tesszük kidermedni. Ha már teljesen hideg (ez fontos), akkor rákenjük a Hulalából felvert tejszínt.
  4. A tetejére: a leveles tésztát a tortakarikával formára vágjuk, a tortacikkeket kivágjuk vele, majd sütőben kb. 15 percig sütjük.
  5. A mázhoz: összekeverjük a cukrot a tejjel, az instant kávéval (vagy egy pici főzöttel, csak a színe miatt kell), addig forraljuk míg a cukor felolvad. Ezután beledobjuk a vajat, beleolvasztjuk, utána gyorsan rácsorgatjuk a leveles tészta cikkekre, amiket előtte egy sütőpapírra teszünk és bejelöljük a cikkek helyét. Mikor a máz egy picit megdermedt, a cikkek mentén elvagdossuk. Ha már teljesen szilárd, akkor tesszük a tortára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 24066
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 07.

Ajánló

Én a fagyasztóban gyűjtöm a tojásfehérjéket, és ha megvan a 6 db, akkor így hasznosítom. Azért 6 főre való adag, mert mindenki repetázik, pedig szép kis szeletek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Babalátogatóba készültünk, ahol az anyuka kedvenc sütije a francia krémes, és épp szülinapja volt. Na ezt a kettőt gyúrtam össze. Sikerrel:) tejserkentő lett:)  

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...