Francia krémes 2.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
42g leveles tészta155 kcal
A krémhez
-
27g tojásfehérje14 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
42g tej23 kcal
-
6 kcal
-
57 kcal
-
42g víz0 kcal
A habhoz
-
42g habtejszín122 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
-
2g porcukor9 kcal
A kávés mázhoz
Összesen
569
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
500g leveles tészta1855 kcal
A krémhez
-
320g tojásfehérje166 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
500g tej280 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
180g vaníliás pudingpor686 kcal
-
500g víz0 kcal
A habhoz
-
500g habtejszín1460 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
-
28g porcukor108 kcal
A kávés mázhoz
Összesen
6826
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
15.8g leveles tészta59 kcal
A krémhez
-
10.1g tojásfehérje5 kcal
-
9.5g cukor37 kcal
-
15.8g tej9 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
5.7g vaníliás pudingpor22 kcal
-
15.8g víz0 kcal
A habhoz
-
15.8g habtejszín46 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
-
0.9g porcukor3 kcal
A kávés mázhoz
Összesen
216
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 23.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 295.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 167 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.5 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 96.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
569
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91.3 g
Zsír
-
Összesen 280.3 g
-
Telített zsírsav 157 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 555 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3542.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 963 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 380 mg
-
Nátrium 2000 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 990 g
-
Cukor 648 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 1161.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1395 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 115 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 1370 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 300 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
6826
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 112 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 12 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.3 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 36.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
216
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A krémhez
-
8 db tojásfehérje
-
30 dkg cukor
-
5 dl tej
-
2 csomag vaníliás cukor
-
5 dl víz
A habhoz
-
5 dl habtejszín
-
2 csomag habfixáló
-
4 ek porcukor
A kávés mázhoz
Elkészítés
A tésztához
- A tésztát szobahőmérsékleten majdnem teljesen fölengedjük, majd enyhén meglisztezett gyúrólapon két, egyenként kb. 0,5 cm vastag, 20x35 cm lapot nyújtunk belőle. Tepsire tesszük, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőbe toljuk. Nagy lánggal (220 °C; légkeveréses sütőben 200 °C) kb. 18 percig sütjük, majd megvárjuk amíg kihűl.
- A kávés mázhoz a porcukrot a kávéval, habverővel addig keverjük, míg sűrűn fólyós nem lesz. Az egyik sült tésztának a tetjére rácsirgatjuk és elsimítjuk.
- Hűtőben dermedni hagyjuk, majd tetszés szerint négyzetekre vágjuk.
- Közben, míg dermed elkészítjük a krémet. A tojásfehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A tejbe a vaníliás cukrot és a cukor másik felétfölforraljuk és a vízben feloldjuk a4 csomag pudingot és sűrűre főzzük. A tűzről lehúzva nagy, széles mozdulatokkal azonnal beleforgatjuk a tojáshabot.
- Az egyik tésztalapot egy pontosan akkora magas falú tepsibe tesszük, amelyikbe belefér, azaz egy 20x35 cm-be. A forró krémet egyenletesen rásimítjuk, és hűlni hagyjuk.
- Ezalatt a tejszínt a habfixálóval és a vége felé hozzáadott porcukorral kemény habbá verjük. Egyenletesen a már csak éppen langyos krémre simítjuk. Dermedni hagyjuk, majd amekkora kockákra vágtuk a tetejét, olyan kockákra vágjuk a süteményt is, forró vízbe mártott késsel.
- Ráhelyezzük a tetőket.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x35
- Sütés ideje: 18 perc
- Receptkönyvben: 270
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 55579
- Feltöltés dátuma: 2010. október 14.
Ajánló
Mindenkinek aki édesszájú!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Személy szerint ez a második legkedvesebb édességem, az oroszkrémes után. :D