r
Nosalty Logó

Francia hagymatorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Tomatotree
Francia hagymatorta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

877
Kalória
15.3g
Fehérje
68.5g
Szénhidrátok
61.1g
Zsír
252.8g
Víz
337g
Koleszterin
5g
Rost
10.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 877 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3503 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 206 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    61.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    337 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    588.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    252.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    501 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 877 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61 g

Zsír

  • Összesen
    244.5 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2352.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    589 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1086 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    273.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1011.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2040 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    765 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2003 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    442 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1000 micro
Összesen 3503 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 206 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztbe belereszeljük a hideg vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját, sózzuk, majd összegyúrjuk a tésztát, és egy nejlonzacskóban minimum fél órát hideg helyen pihentetjük.
  2. A sütőt előmelegítjük, ha a hűtési idő letelt, kinyújtjuk a tésztát, és kibélelünk vele egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát úgy, hogy kb. 2 cm pereme is legyen.
  3. Majd visszatesszük a hűtőbe kb. 15-20 percre. (Néha nem könnyű vele dolgozni, mert szakad, de nyugodtan toldhatjuk-foldhatjuk, nem látszik majd rajta.)
  4. Az újabb hűtés után sütőpapírt terítünk a tésztára, amire egyenletesen szárazbabot, csicseriborsót vagy sütő kerámia gyöngyöt terítünk, és így sütjük kb. 20 percig. (Erre azért van szükség, hogy ne púposodjon fel a tészta közepe.)
  5. Majd lejjebb vesszük a sütő hőmérsékletét 160 fokra, és további 10 percig így sütjük.

Töltelék

  1. Amíg a tészta sül, elkészítjük a hagymás tölteléket. A vajat az olajjal együtt felhevítjük, és a vékonyra karikázott hagymát hozzáadjuk, majd lassú tűzön fél óráig pároljuk, puhítjuk, de nem pirítjuk.
  2. Külön tálba felütjük a 2 tojást, villával felverjük, hozzáadjuk a tejszínt, befűszerezzük. A fűszereknél legjobb, ha mindegyiket frissen őröljük, ill. a szerecsendiót reszeljük. Ha épp van újhagymánk, annak zöldjéből is beleszelhetünk.
  3. A tésztát kivesszük a sütőből, a sütőpapírral együtt a szárazbabot levesszük róla. A főtt hagymát a megsült tésztára tesszük, és a tojásos-tejszínes keveréket a tetejére öntjük.
  4. 20-25 perc alatt aranyszínűre sütjük. Melegen-hidegen tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Egy francia szakácskönyvben találtam, nagyon kedvünkre való! Friss salátával körítve tálalhatjuk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Quiche lorraine egyszerűen

A francia szakácskönyvek dugig vannak jobbnál jobb pitékkel, ezek ősanyja pedig nem más, mint a quiche lorraine. Ez az omlós tésztájú, sós töltelékű piték legegyszerűbb verziója, nem ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!