Francia hagymatorta
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes
877
Kalória
15.3g
Fehérje
68.5g
Szénhidrátok
61.1g
Zsír
252.8g
Víz
337g
Koleszterin
5g
Rost
10.6g
Cukor
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 15% Zsír
Tészta
-
63g finomliszt228 kcal
-
44g vaj314 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
213g fehér hagyma77 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
877
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 15% Zsír
Tészta
-
250g finomliszt910 kcal
-
175g vaj1255 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
850g fehér hagyma309 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
3503
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 15% Zsír
Tészta
-
14.8g finomliszt54 kcal
-
10.3g vaj74 kcal
-
2.4g tojássárgája8 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
50.3g fehér hagyma18 kcal
-
3g vaj21 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
11.8g főzőtejszín15 kcal
-
6.5g tojás8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
206
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 61.1 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 337 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 588.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 147 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 271 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 252.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 510 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 191 mg
-
Retinol - A vitamin: 501 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 111 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 250 micro
Összesen
877
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 61 g
Zsír
-
Összesen 244.5 g
-
Telített zsírsav 137 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1348 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2352.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 149 mg
-
Kálcium 589 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 170 mg
-
Foszfor 1086 mg
-
Nátrium 340 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 273.9 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 20 mg
Víz
-
Összesen 1011.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2040 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 171 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 329 micro
-
Kolin: 765 mg
-
Retinol - A vitamin: 2003 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 442 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1000 micro
Összesen
3503
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 139.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 59.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
206
kcal
Elkészítés
Tészta
- A lisztbe belereszeljük a hideg vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját, sózzuk, majd összegyúrjuk a tésztát, és egy nejlonzacskóban minimum fél órát hideg helyen pihentetjük.
- A sütőt előmelegítjük, ha a hűtési idő letelt, kinyújtjuk a tésztát, és kibélelünk vele egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát úgy, hogy kb. 2 cm pereme is legyen.
- Majd visszatesszük a hűtőbe kb. 15-20 percre. (Néha nem könnyű vele dolgozni, mert szakad, de nyugodtan toldhatjuk-foldhatjuk, nem látszik majd rajta.)
- Az újabb hűtés után sütőpapírt terítünk a tésztára, amire egyenletesen szárazbabot, csicseriborsót vagy sütő kerámia gyöngyöt terítünk, és így sütjük kb. 20 percig. (Erre azért van szükség, hogy ne púposodjon fel a tészta közepe.)
- Majd lejjebb vesszük a sütő hőmérsékletét 160 fokra, és további 10 percig így sütjük.
Töltelék
- Amíg a tészta sül, elkészítjük a hagymás tölteléket. A vajat az olajjal együtt felhevítjük, és a vékonyra karikázott hagymát hozzáadjuk, majd lassú tűzön fél óráig pároljuk, puhítjuk, de nem pirítjuk.
- Külön tálba felütjük a 2 tojást, villával felverjük, hozzáadjuk a tejszínt, befűszerezzük. A fűszereknél legjobb, ha mindegyiket frissen őröljük, ill. a szerecsendiót reszeljük. Ha épp van újhagymánk, annak zöldjéből is beleszelhetünk.
- A tésztát kivesszük a sütőből, a sütőpapírral együtt a szárazbabot levesszük róla. A főtt hagymát a megsült tésztára tesszük, és a tojásos-tejszínes keveréket a tetejére öntjük.
- 20-25 perc alatt aranyszínűre sütjük. Melegen-hidegen tálalhatjuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 perc
- Főzés ideje: 30 perc
- Sütés ideje: 50 perc
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
Egy francia szakácskönyvben találtam, nagyon kedvünkre való! Friss salátával körítve tálalhatjuk.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!