Francia fánk Katicától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katica
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
50g finomliszt182 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
4 kcal
-
20g tej11 kcal
-
3 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
0g rum1 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
43g napraforgó olaj94 kcal
Összesen
346
kcal
- 9% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
500g finomliszt1820 kcal
-
4g só0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
200g tej112 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
3g rum7 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
425g napraforgó olaj939 kcal
Összesen
3448
kcal
- 9% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
38.7g finomliszt141 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
15.5g tej9 kcal
-
1.9g friss élesztő2 kcal
-
3.9g vaj28 kcal
-
0.2g rum1 kcal
-
4.3g tojás5 kcal
-
32.9g napraforgó olaj73 kcal
Összesen
268
kcal
- 9% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 315.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 174 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 12.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
346
kcal
- 9% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.3 g
Zsír
-
Összesen 160.8 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 288 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3154.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 187 mg
-
Kálcium 348 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 732 mg
-
Nátrium 1742 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 424.4 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 123.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 419 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 46 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 350 micro
-
Kolin: 212 mg
-
Retinol - A vitamin: 413 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 333 micro
Összesen
3448
kcal
- 9% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 244.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 135 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 9.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
268
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg finomliszt
-
1 kk só
-
2 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 dl tej
-
2.5 dkg friss élesztő
-
5 dkg vaj
-
1 teáskanál rum
-
1 db tojás
-
5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A tejet a cukorral, vaníliás cukorral, a vajjal addig melegítjük, míg a vaj el nem olvad. Utána hagyjuk egy kicsit hűlni, majd szórjuk bele az élesztőt, várjunk kb. 15 percig, hogy az élesztő felfusson.
- A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük bele a sót, öntsük hozzá az élesztős tejet, a rumot, és kezdjük el dagasztani. Mikor kicsit összeáll, adjuk hozzá a tojást is, és dagasszuk tovább. Addig dagasszuk intenzíven, amíg sima, rugalmas tésztát nem kapunk.
- A kész tésztát tegyük bele egy kiolajozott edénybe, a tetejét olajos ecsettel kenjük le, tegyünk rá frissentartó fóliát, és meleg helyen kelesszük kb. 1 óra alatt a duplájára. Ha megkelt, borítsuk lisztezett deszkára, és nyújtsuk kb. 0,5 cm vastagságú, téglalap alakra. Éles késsel kb. 6x6 cm-es négyzetekre vágjuk fel a tésztát, takarjuk le egy konyharuhával, és még kb. fél óráig hagyjuk kelni.
- Egy mélyebb lábasba öntsünk olajat (kb. 5 cm vastagon), forrósítsuk fel. A tésztapárnácskákat tegyük bele az olajba, és mindkét oldalukat süssük aranybarnára kb. 1-1,5 perc alatt. (Egyszerre csak 4-5 darabot süssünk, hogy a fánkok ne ragadjanak össze sütés közben.)
- A kész fánkokat szedjük papírtörlőre. Tálalás előtt alaposan szórjuk meg porcukorral, és baracklekvárt kínálva hozzá szervírozzuk.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 61
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2704
- Feltöltés dátuma: 2016. február 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katica
169 recept
Ez a fánk hasonló, mint a mi szalagos fánkunk, de kívül ropogósabb, belül lazább szerkezetű... olyan érzés, mintha az ember egy kis könnyű tésztapuffancsot enne... nekem ebből a mennyiségből 30 db szögletes fánkom lett...