r
Nosalty Logó

Francia cukkinitorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Francia cukkinitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2373 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 221 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    721 micro
Összesen 197 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.7 g

Zsír

  • Összesen
    137.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    606 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4925 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    735 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1145 mg
  • Nátrium
    2674 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    524.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    808 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    805 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    511 mg
  • Retinol - A vitamin:
    504 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    3512 micro
  • β-crypt
    254 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8654 micro
Összesen 2373 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    808 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt gyújtsuk be, a gyűrű formát kenjük ki kevés olajjal.
  2. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a zabpelyhet, sütőport, sót, borsot meg a parmezán sajtot.
  3. Egy közepes tálba üssük bele a tojásokat, picit verjük fel, öntsük hozzá a joghurtot meg az olajat, keverjük simára. Öntsük a liszt keverékhez, és éppen hogy forgassuk össze.
  4. Morzsoljuk bele a kecskesajtot, rakjuk bele az olajbogyót, a lereszelt cukkinit, a fokhagymát, petrezselymet végül a paprikát. Ezekkel is vegyítsük el, de nem szabad agyon dagasztani.
  5. Kanalazzuk bele a formába, kicsit igazítsuk el a tetejét, locsoljuk meg olajjal, és szórjuk rá a reszelt sajtot.
  6. Süssük szép pirosra, majd hagyjuk hűlni a formában 10 percig. Borítsuk ki egy tányérra, majd egy másik tányért az aljára rakva, visszafordítjuk a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 23x10
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 238
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12254
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A gépemet, amikor bekapcsolom, a honlapom mindig sok recepttel vár. Egyik reggel ez a recept ragadta meg a figyelmemet, valami ilyesmi címmel: reggelizzünk úgy, mint a franciák. Ez a finomság kb. 4 éve jelent a New York Times-ban, ami egy hozzászólásból kiderült, hogy Martha Stewart oldaláról származik, 10 évvel ezelőttről (az alap ötlet). Szóval bejárta a világ hálót rendesen, és mindenki alakított rajta egy kicsit, így én is azt tettem. A zabpelyhet beleraktam, hogy ne legyen "szottyos", mert más recepteknél olvastam, hogy az volt a probléma, mert a cukkini sok levet engedett, így azt a zab magába szívta. Volt itthon kápia paprikám meg petrezselymem, azt gondoltam, minél színesebb, annál jobb. Plusz a tetejére nem sót szórtam, mint ahogy az eredeti recept mondta, hanem reszelt sajtot, hogy szép színe legyen.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...