Francia cukkinitorta
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
18g finomliszt67 kcal
-
3g zabpehely9 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
7 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
7 kcal
-
7g olívaolaj59 kcal
-
4g kecskesajt15 kcal
-
5 kcal
-
21g cukkini3 kcal
-
0g fokhagyma0 kcal
-
4g petrezselyem1 kcal
-
1 kcal
-
1g sajt3 kcal
-
0g olívaolaj3 kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
220g finomliszt801 kcal
-
30g zabpehely114 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
80g görög joghurt82 kcal
-
80g olívaolaj707 kcal
-
50g kecskesajt182 kcal
-
50g fekete olajbogyó58 kcal
-
250g cukkini40 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
60g kápia paprika13 kcal
-
10g sajt35 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
20.5g finomliszt75 kcal
-
2.8g zabpehely11 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1.9g parmezán sajt7 kcal
-
15.4g tojás19 kcal
-
7.5g görög joghurt8 kcal
-
7.5g olívaolaj66 kcal
-
4.7g kecskesajt17 kcal
-
4.7g fekete olajbogyó5 kcal
-
23.3g cukkini4 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
4.2g petrezselyem2 kcal
-
5.6g kápia paprika1 kcal
-
0.9g sajt3 kcal
-
0.4g olívaolaj3 kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 410.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 223 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 293 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 721 micro
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.7 g
Zsír
-
Összesen 137.8 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 606 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4925 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 735 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 207 mg
-
Foszfor 1145 mg
-
Nátrium 2674 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 211.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 524.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 808 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 166 mg
-
D vitamin: 136 micro
-
K vitamin: 805 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 287 micro
-
Kolin: 511 mg
-
Retinol - A vitamin: 504 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 3512 micro
-
β-crypt 254 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8654 micro
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 459.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 250 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 75 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 328 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 808 micro
Hozzávalók
-
22 dkg finomliszt
-
3 dkg zabpehely
-
2 teáskanál sütőpor
-
1 kávéskanál só
-
0.5 kávéskanál fekete bors
-
80 ml görög joghurt
-
80 ml olívaolaj
-
5 dkg kecskesajt
Elkészítés
- A sütőt gyújtsuk be, a gyűrű formát kenjük ki kevés olajjal.
- Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a zabpelyhet, sütőport, sót, borsot meg a parmezán sajtot.
- Egy közepes tálba üssük bele a tojásokat, picit verjük fel, öntsük hozzá a joghurtot meg az olajat, keverjük simára. Öntsük a liszt keverékhez, és éppen hogy forgassuk össze.
- Morzsoljuk bele a kecskesajtot, rakjuk bele az olajbogyót, a lereszelt cukkinit, a fokhagymát, petrezselymet végül a paprikát. Ezekkel is vegyítsük el, de nem szabad agyon dagasztani.
- Kanalazzuk bele a formába, kicsit igazítsuk el a tetejét, locsoljuk meg olajjal, és szórjuk rá a reszelt sajtot.
- Süssük szép pirosra, majd hagyjuk hűlni a formában 10 percig. Borítsuk ki egy tányérra, majd egy másik tányért az aljára rakva, visszafordítjuk a tetejére.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 23x10
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 238
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 12254
- Feltöltés dátuma: 2014. július 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
A gépemet, amikor bekapcsolom, a honlapom mindig sok recepttel vár. Egyik reggel ez a recept ragadta meg a figyelmemet, valami ilyesmi címmel: reggelizzünk úgy, mint a franciák. Ez a finomság kb. 4 éve jelent a New York Times-ban, ami egy hozzászólásból kiderült, hogy Martha Stewart oldaláról származik, 10 évvel ezelőttről (az alap ötlet). Szóval bejárta a világ hálót rendesen, és mindenki alakított rajta egy kicsit, így én is azt tettem. A zabpelyhet beleraktam, hogy ne legyen "szottyos", mert más recepteknél olvastam, hogy az volt a probléma, mert a cukkini sok levet engedett, így azt a zab magába szívta. Volt itthon kápia paprikám meg petrezselymem, azt gondoltam, minél színesebb, annál jobb. Plusz a tetejére nem sót szórtam, mint ahogy az eredeti recept mondta, hanem reszelt sajtot, hogy szép színe legyen.