r
Nosalty Logó

Francia csokoládétorta Mni konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Francia csokoládétorta Mni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Tészta hozzávalói:

Máz hozzávalói:

Összesen 687 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Tészta hozzávalói:

Máz hozzávalói:

Összesen 5495 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Tészta hozzávalói:

Máz hozzávalói:

Összesen 453 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    911.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 687 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85.5 g

Zsír

  • Összesen
    398.3 g
  • Telített zsírsav
    203 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7293.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    1603 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    960 mg
  • Foszfor
    3141 mg
  • Nátrium
    1420 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417.9 g
  • Cukor
    289 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1733 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    693 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1699 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    424 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1096 micro
Összesen 5495 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 453 kcal

Hozzávalók

Tészta hozzávalói:

Máz hozzávalói:

Elkészítés

Tészta hozzávalói:

  1. A csokit gőz felett megolvasztjuk, majd hozzáolvasztjuk a vajat is. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét habosra keverjük.
  2. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral szintén habosra keverjük.
  3. Hozzáadjuk a megolvasztott vajat, csokit, majd a darált mandulát vagy mogyorót is. Ezután a liszttel elkevert sütőport, sót is hozzáadjuk.
  4. Legvégül a tojásfehérje hab felét még a keverőgép alacsony fokozatán hozzákeverjük, majd a maradékot egy lapát segítségével óvatosan hozzáforgatjuk.
  5. Kivajazott, lisztezett 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35 percig sütjük.

Máz hozzávalói:

  1. A csokimázhoz a tejszínt felmelegítjük, majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a csokit, és addig kevergetjük, míg egynemű krémet nem kapunk.
  2. Ráöntjük a tortánkra, és tetszőlegesen mogyoró, mandula vagy akár cukorkával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24 cm
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3177
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető. A siker garantált! :)

Hozzávalók

Tészta hozzávalói:

Máz hozzávalói:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...