r
Nosalty Logó

Francia citromtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ágnes89
Francia citromtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Krém

Hab

Összesen 913 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Krém

Hab

Összesen 4557 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Krém

Hab

Összesen 323 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.8 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 913 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.4 g

Zsír

  • Összesen
    162.6 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1696.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    758 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    724 g
  • Cukor
    491 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    446.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1519 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    866 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1481 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    167 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1277 micro
Összesen 4557 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 323 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Hab

Elkészítés

Tészta

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy tálban a lisztet, a cukrot és egy csipet sót összekeverünk, majd hozzáadjuk a vajat és elmorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a tojást is, és jól összegyúrjuk.
  2. Kinyújtjuk és a kivajazott formába tesszük, villával megszurkáljuk, és 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Ha kihűlt, a krémet belesimítjuk.

Krém

  1. Egy tálban elkeverjük a tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral.
  2. Egy serpenyőben a vizet, a citrom és a narancs levét, valamint a kukoricakeményítőt elkeverjük, és alacsony lángon felmelegítjük.
  3. Hozzáöntjük a cukros tojáshoz, és jól összekeverjük vele, majd visszaöntjük a serpenyőbe, és alacsony lángon kevergetve felfőzzük, amíg be nem sűrűsödik. Egy kicsit lehűtjük, és hozzákeverjük a vajat is, majd teljesen lehűtjük.

Hab

  1. A tojásfehérjéket egy csipet sóval jól felverjük. Azután apránként adjuk hozzá a cukrot, és jól kikeverjük, majd a kihűlt sütemény tetejére simítjuk, és sütőben magas lángon (vagy felső sütéssel) pár perc alatt megszárítjuk, amíg szép barna nem lesz, ha megbarnult, kivesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5023
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ágnes89 1 recept

Hozzávalók

Tészta

Krém

Hab

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...