r
Nosalty Logó

Fradi muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fradi muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A cukormázhoz

Összesen 911 kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A cukormázhoz

Összesen 3641 kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A cukormázhoz

Összesen 327 kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1074.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.3 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 911 kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.9 g

Zsír

  • Összesen
    118.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4298.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1247 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    1616 mg
  • Nátrium
    1217 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    597.4 g
  • Cukor
    366 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 3641 kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 327 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A cukormázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Muffin:
  2. Előmelegítjük a sütőt.
  3. A tojást habosra keverjük a cukorral.
  4. Beleöntjük a tejet és az olajat, jól elkeverjük.
  5. Külön kimérjük a lisztet, és belekeverjük a sütőport.
  6. A sütőporos lisztet is hozzákeverjük a többi hozzávalóhoz.
  7. Megfelezzük a tésztát, és az egyik feléhez nem teszünk semmit, a másik felét kedvünkre színezhetjük.
  8. A muffinsütőbe belerakjuk a papírokat, és felváltva innen-onnan kanalazunk a tésztából. Én 3 evőkanálnyi tésztát szoktam bele tenni.
  9. Cukormáz:
  10. A tojásfejhérjét elkezdjük felverni.
  11. Hozzáadjuk a porcukrot (ez lehet kicsit több is a tojások eltérő mérete miatt, a lényeg, hogy sűrű mázt kapjunk a végére).
  12. Ételfestékkel kedvünkre színezhetjük.
  13. Felverjük, ahogy máskor is géppel, kézzel, ki hogy szereti. Az állaga nem lesz a szokásos kemény hab, de közelítse meg. Én úgy olvastam, hogy "kifehéredésig" kell felverni.
  14. A cukormázzal megkenjük a muffinokat. Mondjuk én egyszerűen egy teáskanálnyit rátettem a muffin tetejére, és hagytam szépen lefolyni.
  15. Megszórhatjuk bármilyen dekorációval még, ha szeretnénk.
  16. A cukormáz miatt hűtőbe szoktam tenni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3380
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Legjobb barátom rajong a Fradiért és az édességekért is. Így születésnapjára ilyen muffinokkal leptem meg. Nagyra értékelte a fáradozásomat, pedig, ha őszinte akarok lenni, nem tartott sok időbe elkészíteni ezt az egyszerű, de látványos muffint. Egy jó tanács: A sütési idő változhat, hiszen minden sütő másképp süt. Figyelgessük a muffint, mert ha nagyon megsül nem lesz szép fehér-zöld a muffin, hanem barna-zöld. :S

Hozzávalók

A tésztához

A cukormázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...