r
Nosalty Logó

Főtt-sült csülök vele sült káposztával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Főtt-sült csülök vele sült káposztával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A csülök főzéséhez:

A káposztához:

A sütéshez:

713
Kalória
56.3g
Fehérje
27.3g
Szénhidrátok
42.5g
Zsír
311.7g
Víz
192.9g
Koleszterin
3.4g
Rost
5.6g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csülök főzéséhez:

A káposztához:

A sütéshez:

Összesen 713 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csülök főzéséhez:

A káposztához:

A sütéshez:

Összesen 4988 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csülök főzéséhez:

A káposztához:

A sütéshez:

Összesen 143 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3793.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    673 mg
  • Nátrium
    2903 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    311.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 713 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    394.1 g

Zsír

  • Összesen
    297.3 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    26552.1 g
  • Cink
    58 mg
  • Szelén
    492 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    570 mg
  • Foszfor
    4708 mg
  • Nátrium
    20323 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    2182 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    103 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    1611 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 4988 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    764.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    585 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 143 kcal

Elkészítés

A csülök főzéséhez:

  1. A csülköt felrakjuk meleg vízben főni a fűszerekkel, a hagymával és a céklával (a cékla azért jó, mert vörösebb lesz a hús tőle.)
  2. Főzzük addig, amíg puha nem lesz.
  3. Ha megfőtt, kicsontozzuk, és megborsozzuk, kicsit megsózzuk.

A káposztához:

  1. A császárszalonnát kis kockákra vágjuk, és a zsíron megdinszteljük.
  2. A káposzta levét kinyomkodjuk, egy kicsit hagyunk rajta levet, és rádobjuk a szalonnára.
  3. Összekeverjük, és levesszük a tűzről.

A sütéshez:

  1. A krumplikat megmossuk, és 8-ba vágjuk, megsózzuk, borsozzuk.
  2. Egy közepes tepsit kizsírozunk, az aljába megy a krumpli, rá a káposzta, és arra a csülök.
  3. Az egy hagymát megpucoljuk, és egészben a csülök mellé rakjuk.
  4. Lefedjük alufóliával, és 180 C-os sütőben sütjük. 1 óra elteltével kivesszük, levesszük a fóliát, és ha megpirult a csülök, kivesszük a káposztával, de a krumplit még visszarakjuk. Addig sütjük a krumplit, amíg puha nem lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 120 perc
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Nagymamámtól tanultam ezt a receptet, Karácsonyra esetleg Húsvétra is nagyon megfelel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!