Főtt-sült csülök vele sült káposztával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
A csülök főzéséhez:
-
286g füstölt sertéscsülök571 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
29g cékla8 kcal
-
0g só0 kcal
A káposztához:
-
1 kcal
-
6 kcal
-
1g sertészsír6 kcal
A sütéshez:
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
143g burgonya83 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g sertészsír26 kcal
Összesen
713
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
A csülök főzéséhez:
-
2000g füstölt sertéscsülök4000 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g cékla58 kcal
-
0g só0 kcal
A káposztához:
-
50g savanyú káposzta10 kcal
-
10g császárszalonna39 kcal
-
5g sertészsír45 kcal
A sütéshez:
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g sertészsír180 kcal
Összesen
4988
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
A csülök főzéséhez:
-
57.6g füstölt sertéscsülök115 kcal
-
2.6g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5.8g cékla2 kcal
-
0g só0 kcal
A káposztához:
-
1.4g savanyú káposzta0 kcal
-
0.3g császárszalonna1 kcal
-
0.1g sertészsír1 kcal
A sütéshez:
-
2.6g vöröshagyma1 kcal
-
28.8g burgonya17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.6g sertészsír5 kcal
Összesen
143
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.3 g
Zsír
-
Összesen 42.5 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 193 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3793.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 673 mg
-
Nátrium 2903 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 311.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 230 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
713
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 394.1 g
Zsír
-
Összesen 297.3 g
-
Telített zsírsav 99 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 136 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 1350 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 26552.1 g
-
Cink 58 mg
-
Szelén 492 mg
-
Kálcium 359 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 570 mg
-
Foszfor 4708 mg
-
Nátrium 20323 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 191.1 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 2182 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 224 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 176 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 103 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 322 micro
-
Kolin: 1611 mg
-
Retinol - A vitamin: 221 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 223 micro
Összesen
4988
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 764.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 585 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
143
kcal
Hozzávalók
A csülök főzéséhez:
-
2 kg füstölt sertéscsülök
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
4 db babérlevél
-
2 csipet majoranna
-
10 szem bors
-
200 g cékla
-
só ízlés szerint
A káposztához:
-
5 dkg savanyú káposzta
-
1 dkg császárszalonna
-
5 g sertészsír
A sütéshez:
-
1 közepes db vöröshagyma
-
10 db burgonya
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 dkg sertészsír
Elkészítés
A csülök főzéséhez:
- A csülköt felrakjuk meleg vízben főni a fűszerekkel, a hagymával és a céklával (a cékla azért jó, mert vörösebb lesz a hús tőle.)
- Főzzük addig, amíg puha nem lesz.
- Ha megfőtt, kicsontozzuk, és megborsozzuk, kicsit megsózzuk.
A káposztához:
- A császárszalonnát kis kockákra vágjuk, és a zsíron megdinszteljük.
- A káposzta levét kinyomkodjuk, egy kicsit hagyunk rajta levet, és rádobjuk a szalonnára.
- Összekeverjük, és levesszük a tűzről.
A sütéshez:
- A krumplikat megmossuk, és 8-ba vágjuk, megsózzuk, borsozzuk.
- Egy közepes tepsit kizsírozunk, az aljába megy a krumpli, rá a káposzta, és arra a csülök.
- Az egy hagymát megpucoljuk, és egészben a csülök mellé rakjuk.
- Lefedjük alufóliával, és 180 C-os sütőben sütjük. 1 óra elteltével kivesszük, levesszük a fóliát, és ha megpirult a csülök, kivesszük a káposztával, de a krumplit még visszarakjuk. Addig sütjük a krumplit, amíg puha nem lesz.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 80 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 13280
- Feltöltés dátuma: 2016. december 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagymamámtól tanultam ezt a receptet, Karácsonyra esetleg Húsvétra is nagyon megfelel.