Főtt csirkehús zöldségekkel csőben sütve
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Németi Olga
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
A húshoz
-
100g brokkoli21 kcal
-
70g karfiol7 kcal
-
12g vaj86 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
150g tej84 kcal
-
1g só0 kcal
-
45g csirkemellfilé54 kcal
-
100g csirkecomb111 kcal
-
10g sajt35 kcal
-
3g vaj20 kcal
A tetejére
-
40g kenyér110 kcal
-
24g füstölt sajt79 kcal
-
34g citrom5 kcal
Összesen
667
kcal
- 13% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
A húshoz
-
500g brokkoli104 kcal
-
350g karfiol35 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
750g tej420 kcal
-
7g só0 kcal
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
500g csirkecomb556 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
14g vaj100 kcal
A tetejére
-
200g kenyér548 kcal
-
120g füstölt sajt394 kcal
-
170g citrom26 kcal
Összesen
3332
kcal
- 13% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
A húshoz
-
16.6g brokkoli3 kcal
-
11.6g karfiol1 kcal
-
2g vaj14 kcal
-
2.5g finomliszt9 kcal
-
24.8g tej14 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
7.4g csirkemellfilé9 kcal
-
16.6g csirkecomb18 kcal
-
1.7g sajt6 kcal
-
0.5g vaj3 kcal
A tetejére
-
6.6g kenyér18 kcal
-
4g füstölt sajt13 kcal
-
5.6g citrom1 kcal
Összesen
109
kcal
- 13% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 39.2 g
Zsír
-
Összesen 35.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 125 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1741.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 339 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 339 mg
-
Nátrium 955 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 187.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 170 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 149 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 247 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 926 micro
Összesen
667
kcal
- 13% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 196 g
Zsír
-
Összesen 179.3 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 627 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8708.4 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 198 mg
-
Kálcium 1693 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 317 mg
-
Foszfor 1696 mg
-
Nátrium 4775 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 219.9 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 936.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 852 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 388 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 354 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 513 micro
-
Kolin: 483 mg
-
Retinol - A vitamin: 746 micro
-
α-karotin 77 micro
-
β-karotin 1237 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4629 micro
Összesen
3332
kcal
- 13% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 288.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 158 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 153 micro
Összesen
109
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A húshoz
- Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Kivajazunk egy 2,5-3 literes tűzálló edényt vagy 6 kisebb szintén tűzálló edénykét.
- A zöldségeket megpároljuk,hogy puha, jól vágható legyen. Esetleg mikróban 4-5 percig pároljuk.
- Egy edénybenközepes tűzön vajat olvasztunk. Kavarjuk bele a lisztet, és pirítsuk folyamatos kevergetés mellet 1 percig. Fokozatosan keverjük hozzá a tejet egy habverővel, hogy elkerüljük a csomósodást, sózzuk. Folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel, amíg a szósz besűrűsödik. Azazbesamelt készítünk. Végül belekeverjük a sajtot, keverjük, míg beleolvad.
- Egy nagyobb tepsit kikenünk vajjal (vagy kiolajozzuk). A zöldségek felét beletesszük, erre jön a nagyobb darabokra tépkedett főtt hús fele, majd a sajtos besamel fel. Eztán a zöldségek másik fele, hús, besamel.
- Keverjük össze a kenyérmorzsát, füstölt sajtot, citromhéjat és citromlevet egy kisebb edénybe. A keveréket szórjuk egyenletesen a besamel tetejére.
- 20 percig süssük, az előmelegített sütőben, míg a teteje aranybarna és ropogós nem lesz.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 101
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 11346
- Feltöltés dátuma: 2013. január 26.
Ajánló
A tetejére szórt kenyérmorzsát keverhetjük parmezánnal is. Lényeg, hogy szárazabb sajt legyen, és hogy szeressük. :) Magában is fogyasztható, de én készítettem mellé fűszeres sült krumplit. Mivel nem túl intenzív ízű az étel, nagyon jól megy hozzá a fokhagymás-rozmaringos ízesítésű sült krumpli.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Németi Olga
105 recept
Mindig marad főtt hús. Vagy ha a főtt hús mellé készítünk valamit, általában az almaszósz vagy paradicsomszósz, netán fokhagymamártás jut eszünkbe készíteni melléje. Külföldi anyukáknak szóló oldalon találtam a receptet, kicsit magyarítottam, és így ez lett belőle.