r
Nosalty Logó

Forma 1 torta feketeerdő ízzel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Forma 1 torta feketeerdő ízzel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A vajkrémhez

A fondanthoz

Összesen 499 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A vajkrémhez

A fondanthoz

Összesen 5988 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A vajkrémhez

A fondanthoz

Összesen 288 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.7 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 499 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.2 g

Zsír

  • Összesen
    301 g
  • Telített zsírsav
    196 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1983 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5513.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    1208 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    2183 mg
  • Nátrium
    1843 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    764 g
  • Cukor
    533 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    409 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2330 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    1208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2297 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1969 micro
Összesen 5988 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A vajkrémhez

A fondanthoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojások fehérjét félkemény habbá verjük, belekeverjük a sárgáját is.
  2. Lassú fokozaton hozzáadjuk a sütőporos lisztet.
  3. 180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük.
  4. Közben a 3 dl megyléből elveszünk egy keveset, amiben feloldjuk a pudingport a cukorral, a többit feltesszük főni.
  5. Ha fő, beleöntjük a pudingos keveréket, és sűrű krémmé főzzük.
  6. Mikor kihűlt, beletesszük a lekvárt, és összekeverjük.
  7. A kihűlt piskótát 3-ba vágjuk, az első piskótalapra rákenjük a meggyes krémet, befedjük, majd a felvert növényi tejszínt töltjük be, rátesszük a 3. piskótalapot.
  8. A vajkrém hozzávalóiből puha krémes krémet keverünk. Ezzel körbe kenjük a tortát.
  9. 1 órára fagyasztóba tesszük a tortát.
  10. A fondant pillecukorból csináltam, pirossal színeztem, és ezzel borítottam be a tortát. Sárgára színezett fondantból kivágtam a mintát, és a tortára tettem. Feketére színezett fondantból megcsináltam a ló mintát és a zászlókat is.
  11. Fondant készítése:
  12. Egy nagyobb jénait kikenünk vajjal, és egy fakanalat is, amivel keverni fogunk.
  13. Beletesszük a pillecukrot, és fél percenként betesszük a mikróba melegíteni, minden fél perc után megkeverjük a vajas fakanállal.
  14. Mikor már folyós, kivesszük, és fokozatosan öntjük hozzá a porcukrot, mikor már nem tudjuk a fakanállal kavarni, porcukros szilikonlapra kitesszük, és még addig adagoljuk hozzá a porcukrot, míg nem ragad a kezünkhöz és nyújtható állagú nem lesz.
  15. Ha színeznénk, akkor még folyós állapotban tegyük hozzá a színező pasztát, mert akkor könnyebb, mintha a kész fondantot színeznénk. Úgy is lehet, csak akkor nagyobb kézmunkát igényel.:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4990
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A férjem kérésére csináltam ezt a tortát egy nagyon jó barátjának a szülinapjára meglepinek, mivel nagy forma1 rajongó. Kíváncsi vagyok, hogy fog neki tetszeni.:)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A vajkrémhez

A fondanthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...