Forma 1 torta feketeerdő ízzel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
37g tojás46 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
25g meggylé10 kcal
-
14 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
8g meggylekvár23 kcal
-
17g növényi tejszín42 kcal
A vajkrémhez
A fondanthoz
-
13g pillecukor40 kcal
-
1g porcukor2 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
499
kcal
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A krémhez
-
300g meggylé120 kcal
-
171 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
100g meggylekvár278 kcal
-
200g növényi tejszín502 kcal
A vajkrémhez
-
250g vaj1793 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
60g növényi tejszín151 kcal
A fondanthoz
-
150g pillecukor477 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
5988
kcal
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
21.3g tojás27 kcal
-
5.8g finomliszt21 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
14.5g meggylé6 kcal
-
2.2g vaníliás pudingpor8 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
4.8g meggylekvár13 kcal
-
9.7g növényi tejszín24 kcal
A vajkrémhez
-
12.1g vaj87 kcal
-
12.1g porcukor47 kcal
-
2.9g növényi tejszín7 kcal
A fondanthoz
-
7.3g pillecukor23 kcal
-
0.3g porcukor1 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
288
kcal
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 25.1 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 165 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 459.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 182 mg
-
Nátrium 154 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.7 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 34.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 194 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 191 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 164 micro
Összesen
499
kcal
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.2 g
Zsír
-
Összesen 301 g
-
Telített zsírsav 196 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1983 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5513.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 170 mg
-
Kálcium 1208 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 2183 mg
-
Nátrium 1843 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 764 g
-
Cukor 533 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 409 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2330 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 233 micro
-
Kolin: 1208 mg
-
Retinol - A vitamin: 2297 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 395 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1969 micro
Összesen
5988
kcal
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 267.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 19.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 111 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
288
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojás
-
8 evőkanál finomliszt
-
8 ek cukor
-
1 csomag sütőpor
A krémhez
-
3 dl meggylé
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
5 ek cukor
-
2 dl növényi tejszín
A vajkrémhez
-
25 dkg vaj
-
25 dkg porcukor
-
4 ek növényi tejszín
A fondanthoz
-
150 g pillecukor
-
1 ek porcukor
-
5 csepp ételfesték
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához a tojások fehérjét félkemény habbá verjük, belekeverjük a sárgáját is.
- Lassú fokozaton hozzáadjuk a sütőporos lisztet.
- 180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük.
- Közben a 3 dl megyléből elveszünk egy keveset, amiben feloldjuk a pudingport a cukorral, a többit feltesszük főni.
- Ha fő, beleöntjük a pudingos keveréket, és sűrű krémmé főzzük.
- Mikor kihűlt, beletesszük a lekvárt, és összekeverjük.
- A kihűlt piskótát 3-ba vágjuk, az első piskótalapra rákenjük a meggyes krémet, befedjük, majd a felvert növényi tejszínt töltjük be, rátesszük a 3. piskótalapot.
- A vajkrém hozzávalóiből puha krémes krémet keverünk. Ezzel körbe kenjük a tortát.
- 1 órára fagyasztóba tesszük a tortát.
- A fondant pillecukorból csináltam, pirossal színeztem, és ezzel borítottam be a tortát. Sárgára színezett fondantból kivágtam a mintát, és a tortára tettem. Feketére színezett fondantból megcsináltam a ló mintát és a zászlókat is.
- Fondant készítése:
- Egy nagyobb jénait kikenünk vajjal, és egy fakanalat is, amivel keverni fogunk.
- Beletesszük a pillecukrot, és fél percenként betesszük a mikróba melegíteni, minden fél perc után megkeverjük a vajas fakanállal.
- Mikor már folyós, kivesszük, és fokozatosan öntjük hozzá a porcukrot, mikor már nem tudjuk a fakanállal kavarni, porcukros szilikonlapra kitesszük, és még addig adagoljuk hozzá a porcukrot, míg nem ragad a kezünkhöz és nyújtható állagú nem lesz.
- Ha színeznénk, akkor még folyós állapotban tegyük hozzá a színező pasztát, mert akkor könnyebb, mintha a kész fondantot színeznénk. Úgy is lehet, csak akkor nagyobb kézmunkát igényel.:)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4990
- Feltöltés dátuma: 2013. január 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A férjem kérésére csináltam ezt a tortát egy nagyon jó barátjának a szülinapjára meglepinek, mivel nagy forma1 rajongó. Kíváncsi vagyok, hogy fog neki tetszeni.:)