r
Nosalty Logó

Fordított szilvás málétorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Fordított szilvás málétorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tortához

301
Kalória
5g
Fehérje
45.9g
Szénhidrátok
11.5g
Zsír
61.8g
Víz
63.7g
Koleszterin
1.6g
Rost
24.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tortához

Összesen 301 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tortához

Összesen 3016 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tortához

Összesen 233 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 301 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    115.4 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    637 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7320 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    1342 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    2068 mg
  • Nátrium
    3570 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    458.6 g
  • Cukor
    244 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    618.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1067 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    989 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    887 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1713 micro
Összesen 3016 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 233 kcal

Elkészítés

A tortához

  1. Egy tálban elkeverjük a lisztet, darát, cukrot, sütőport, sót és vaníliás cukrot. Egy másik edényben szintén elkeverjük a citromhéjat, tojást, olvasztott vajat és kefirt. Vegyítjük a száraz és nedves hozzávalókat, majd kézi habverővel egységes masszává dolgozzuk.
  2. A szilvát szeletekre vágjuk, a fahéjat elkeverjük a barna cukorral. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Kivajazunk egy 22 centiméter átmérőjű kapcsos tortaformát, majd az alját kibéleljük egy köralakú sütőpapírral. A papírt is bekenjük olvasztott vajjal, majd körkörösen elrendezzük benne a szilvaszeleteket. Megszórjuk a fahéjas cukorral és elegyengetjük rajta a masszánkat.
  3. A tortát betoljuk a sütőbe és 35-40 percig sütjük, míg a teteje szép aranybarna nem lesz és a tűpróba tisztán sikerül. Hagyjuk a formában pihenni 15 percet, majd egy rácsra borítjuk. Így az alja is laposabb lesz (ha nagyon púpos lenne, vágjunk le belőle keveset), a tetejéről pedig le tudjuk húzni a sütőpapírt.
  4. Ha kihűlt, szeleteljük, majd tetszés szerint magában, vaníliafagylalttal vagy fahéjas tejszínhabbal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egy pofonegyszerű fordított sütemény receptje következik, ami őszies szilvával és kukoricadarás tésztával csábít el. Fűszeresen fahéjas, a málétól pedig épp kellemesen meghökkentő sütemény ez, ami mindenképpen megér egy misét.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Zserbószelet cukormentesen

Ha szeretnénk egy cukormentes alternatívát a zserbóra, amit ráadásul sütni sem kell és még vegán is, akkor itt egy szuper recept! Nem kell izgulni, ízben mennyei lesz.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!