r
Nosalty Logó

Fordított ringlós süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Oli(E)va
Fordított ringlós süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 555 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3329 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 555 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    55.1 g

Zsír

  • Összesen
    150.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    414 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1901.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    472 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    855 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    451.3 g
  • Cukor
    226 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    984.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1457 micro
  • β-crypt
    272 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1086 micro
Összesen 3329 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A ringlószilvákat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk.
  2. A tojásokat a cukorral mixerrel nagyon habosra keverjük, kb. két percig.
  3. Hozzákeverjük a vaníliás cukrot, utána felváltva a sütőporral összekevert lisztet és a joghurtot, utoljára az olajat. Könnyedén keverjük csak össze egyneművé, jobb kézzel, fakanállal, ha turmixszal túlkeverjük, kemény lesz a sütink.
  4. Egy kapcsos tortaforma alját kikenjük a vajjal, rászórjuk a fahéjjal összekevert barna cukrot, majd erre helyezzük a púpos felükkel felfelé, körbe-körbe a szilvákat. Ráöntjük a masszát, és ha maradt még szilvánk, apró darabokra vágjuk, és vagy a tésztához keverjük, vagy a tészta tetejére szórjuk (én ezt tettem).
  5. 180 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7918
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Oli(E)va 85 recept

Az egyik barátunk beállított vagy 10 kiló hatalmas, nagyon édes ringlószilvával...:) A legtöbbjéből egy kis cukorral, egész fahéjjal főzve lekvár lett a télire, a maradékhoz meg találtam a neten ezt a szuper sütit. A joghurttól nagyon könnyű, sok a gyümölcs benne, és a fahéjas barna cukor, ahogy rákaramellizálódik a szilvára, nagyon feldobja.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...