r
Nosalty Logó

Fonott kalácskoszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Fonott kalácskoszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 564 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2821 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 295 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    657.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 564 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.3 g

Zsír

  • Összesen
    77.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3287.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    443 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    784 mg
  • Nátrium
    1724 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    448.8 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    726 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    397 mg
  • Retinol - A vitamin:
    686 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 2821 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejben felfuttatjuk az élesztőt 1 ek cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojássárgáját, és a szobahőmérsékletű margarint. Alaposan kidagasztjuk.
  2. Konyharuhával letakarva, meleg helyen, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  3. Egy csatos tortaformát, aminek van csőrös közepe, kikenünk margarinnal és liszttel megszórjuk.
  4. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, és 3 részre vágjuk.
  5. A tésztákból rudat sodrunk.
  6. A rudak végét összefogjuk, és hármas fonással összefonjuk, a végét összecsípjük.
  7. Koszorúba hajtjuk és a kikent formába fektetjük.
  8. Lekenjük egy tojássárgája, és egy kis tej keverékével.
  9. További 30 percet kelesztjük.
  10. Előmelegített sütőben, 180 fokon 25 perc alatt, hőlégkeveréssel megsütjük.
  11. A sütőből kivéve lekenjük tejjel, és konyharuhával letakarva hagyjuk átgőzölni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25×8
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 25128
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fonott kalácskoszorú
Andi80_ 380 recept

A húsvéti asztalra készült a sonka, a tojás, és a többi ünnepi finomság mellé. Finom, puha kalács. Akár reggelire vagy uzsonnára is egy pohár kakaó vagy tej mellé is kínálható.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...