r
Nosalty Logó

Fonott kalács ahogy siklitimi készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
siklitimi
Fonott kalács ahogy siklitimi készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 78% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2371 kcal
  • 10% Fehérje
  • 78% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2371 kcal
  • 10% Fehérje
  • 78% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 10% Fehérje
  • 78% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1417.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    580 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    494.5 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2371 kcal
  • 10% Fehérje
  • 78% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1417.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    580 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    494.5 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2371 kcal
  • 10% Fehérje
  • 78% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tej egy részében kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a megmaradt cukrot, sót, kakaóport és összekeverjük. Jöhet bele a felfuttatott élesztő és a maradék tej.
  3. Jól kidolgozzuk a tésztát, majd letakarva 1 órát kelesztjük.
  4. Lisztezett deszkán átgyúrjuk, három részre vágjuk. Kisodorjuk a szálakat, és hármas fonásba összedolgozzuk
  5. Egy kivajazott sütőformába tesszük, és meleg helyen hagyjuk még 30-40 percet kelni. Megkenjük felvert tojással, úgy pihen. Sütés előtt újra átkenjük, és közepes lángnál kb. 25 percig sütjük. Ha nagyon barnul a teteje, érdemes egy darab sütőpapírral letakarni, nehogy megégjen, mire a belseje átsül.
  6. A formából kivéve rácsra tesszük, hogy az alja is szellőzhessen sülés közben.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16477
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fonott kalács ahogy siklitimi készíti
siklitimi 41 recept

Sokáig olyan távol ált tőlem a kalácssütés, mint Makó Jeruzsálemtől:-) Aztán egy kedves kis társaságban a lányok-asszonyok sorba sütögették a szebbnél szebb pékárukat, s akkor úgy gondoltam, csak menne ez nekem is. A képen látható fonott életem első kalácsa. Szóval bátran belevághat mindenki! A tészta összetevőit a kenyérsütőbe is be lehet pakolni, akinek van ilyen, és a gép tökéletesen kidolgozza, megdagasztja. Akkor már csak formázni kell, én is így csinálom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...